Mladou Boleslav vyzve ve čtvrtfinále Livesport Superligy Liberec. Foto. Miloš Moc - Florbal MB
21. 2. 2022 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

VÝBĚR SOUPEŘŮ: Boleslav volí Liberec, Tatran jde na Anděly. Bohemians po volbě Vítkovic se Spartou

 



Čtvrtfinálové dvojice pro Livesport Superligu jsou známy. Mladá Boleslav ukázala jako vítěz základní části na Liberec, Tatran Střešovice zvolil Black Angels a Vítkovice ukázaly na Chodov. Poslední dvojici tak trochu tradičně vytvoří Sparta s Bohemians.

Florbal Mladá Boleslav (1.) – FBC Liberec (9.)

Vzájemné zápasy v sezoně: 10:2 (Boleslav) – 9:6 (Liberec)
Je statistickou zajímavostí, že oba nejlepší týmy základní části Livesport Superligy mají se svými soupeři pro čtvrtfinále na gól přesné výsledky vzájemných zápasů. Mladá Boleslav využila možnosti výběru k volbě regionálního derby s Libercem, který vyřadil FBC Ostrava. Podobně jako celou sezonu, také svou cestu letošním play off tak svěřenci hlavního trenéra Petra Novotného začnou proti Liberci. Pikantní série tak čeká na Petra Kološe, který do konce minulého kalendářního roku za Liberec hrál, od ledna je pak Novotného asistentem na druhé straně barikády.

Tatran Střešovice (2.) – Black Angels (7.)

Vzájemné zápasy v sezoně: 9:6 (Black Angels) – 10:2 (Tatran)
Tatran po volbě Mladé Boleslavi věděl, že neopustí Prahu, sáhl pro Black Angels. Andělé, kteří paradoxně v předkole play off využili tatranský domácí stánek v Řepích tak vědí, do čeho půjdou. Bude zajímavé sledovat, jak se Black Angels povede využít pozice týmu, od kterého se toho příliš, podobně jako od Liberce, nečeká.

1.SC Vítkovice (3.) – Florbal Chodov (6.)

Vzájemné zápasy v sezoně: 6:4 (Vítkovice) – 6:3 (Chodov)
Vítkovice zvolily Chodov, také možná proto, že oba vzájemné zápasy v letošním ročníku s Bohemians prohrály. Proti Chodovu naopak zapsaly šest bodů a zdá se tedy, že jim soupeř pod vedením trenéra Davida Podhráského více sedí. Na druhou stranu, loňská série s Bohemians budiž důkazem toho, že Chodovu role na pohled slabšího týmu vyhovuje. Je ovšem také pravdou, že také výkony ostravského týmu s příchodem play off rostou.

Sparta Praha (4.) – FbŠ Bohemians (5.)

Vzájemné zápasy v sezoně: 5:8 (Bohemians) – 9:3 (Sparta)
Pro oba celky půjde již o čtvrtou vzájemnou čtvrtfinálovou sérii. V letech 2018 a 2019 se oba soupeři utkali v regulérní sérii, která vždy skončila výhrou pražské Sparty 4:1 na zápasy, stejná série byla na programu také v roce 2020, avšak tehdy ji za vyrovnaného stavu 1:1 utnula pandemie koronaviru. Dva vzájemné duely v základní části skončily vždy výhrou domácího týmu. Bohemians nejprve vyhráli 8:5, na hřišti soupeře pak podlehli poměrem 3:9.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    2x 4:0 a Vítky postoupí – bude to konec DP?
    Bohemka je ráda, že vyšla opět Sparta, ale ta ji fyzicky zničí, takže postup v podání prvních 4. týmů.

  • Petr napsal:

    Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec 4:0
    Tatran Střešovice – BLACK ANGELS 4:2
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 4:0
    ACEMA Sparta Praha – FbŠ Bohemians 4:2

  • Majkl napsal:

    Bude nějaký podcast před play off? 🙂

Napsat komentář

*