Dominika Buczek vyrovnala rekord v počtu bodů v základní části. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice Dominika Buczek. Foto: Lukáš Zetek, Florbal Vítkovice
22. 2. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Rekordmanka Buczek: Úkolem útočníků je bodovat! Teď začne ta opravdová hra

 



Polská útočnice Dominika Buczek definitivně potvrdila pověst generačního talentu, která ji provází. V české nejvyšší soutěži dominovala a díky zápisu sedmi bodů v posledním utkání základní části proti Bohemians se jí nakonec povedlo vyrovnat osmnáct let starý rekord Kamily Bočanové v produktivitě. V rozhovoru pro Florbal.cz rozebírá svůj pohled na věc, stejně tak, jako spolupráci s Vendulou Maroszovou.

32+43, to je zápis Dominiky Buczek, kterým vyrovnala 75 bodů Kamily Bočanové (45+30) ze sezony 2003/2004. „Bodování jsem absolutně nesledovala, útočnicí mají za úkol bodovat, to je jejich věc Do momentu, kdy se začal řešit ten rekord, tak jsem o něm nevěděla. Je to hezké a je to odměna, ale do další části sezony si to neberu. Teď začíná play off a končí kanadské kanadské bodování. Teď začíná ta opravdová hra,“ svítí polské útočnici oči.

V základní části přitom neodehrála úvodní domácí utkání s Jičínem. „Co se týče toho prvního utkání v sezoně, tak to bylo po světovém šampionátu juniorek a byla jsem nemocná. Je tady COVID, takže jsem nechtěla holky ohrožovat a raději jsem tak zápas vynechala a dostala se následně do pohody, a hlavně jsem se uzdravila,“ popisuje.

Ve Vítkovicích vytvořila údernou dvojici s Vendulou Maroszovou, která nasbírala 53 bodů a v kanadském bodování skončila třetí, mezi dvojici se o jeden bod vklínila Kateřina Seemannová z Tatranu. „Kouzlo je v tom, že si rozumíme, jsme dobré kamarádky. Před každým zápasem, v průběhu každého zápasu a po každém zápase se spolu bavíme, řešíme, co by mohlo být lepší, co se nám povedlo. Komunikujeme spolu opravdu hodně. A v tom to možná bude: v té pravé komunikaci,“ přemítá útočnice, která do Ostravy přišla z Noweho Targu.

Základním parametrem takového úspěchu je pak forma, která musí vydržet po celou dobu základní části.  „Myslím si, že forma souvisí s tím, s kým hraju a jak se v týmu cítím. V tom je celá logika věci, myslím si, že o ničem jiném to není. Já jsem do toho šla s tím, že chci hrát týmově a vyšlo mi to,“ popisuje.

Cíle před hlavní částí sezony si příliš nechce dávat. „Play off už není o bodování. Určitě bych si přála co nejvíce bodů, ale nevím, na kolik si mám věřit. Už by nás měly čekat zápasy o jeden, dva góly. Až na konci sezony uvidíme, kolik bodů mi tam padne,“ usmála se Dominika Buczek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*