Andrea Pastušková pomohla FBC Ostrava ve čtvrtfinále. Foto: Josef Mikula - FBC Ostrava
1. 3. 2022 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Děkujeme za pomoc a uvidíme, co bude dál, říká Robenek k nasazení tří zkušených hráček

 



Pohled na sobotní soupisku FBC Ostrava pro první čtvrtfinále s Bohemians způsobil nejedno překvapení. Kouč Jakub Robenek totiž měl k dispozici Karin Vavrečkovou s Nelou Kapcovou, které přitom před rokem ukončily kariéry. V neděli také Andreu Pastuškovou. Podle Robenkových slov se k nasazení schylovalo již dříve.

Všechny tři florbalistky v sezoně pravidelně nastupovaly za B-tým v 2. lize žen, Pastušková se navíc na konci roku po dlouhých letech vrátila dokonce do prvoligového havířovského Torpeda, za které ve dvou zápasech nasbírala pět bodů.

Po všech nakonec před čtvrtfinále sáhl Jakub Robenek. „Musím říct, že je to velký luxus, mít na soupisce B-týmu Karin, Nelču a Andy, když si to spočítám, tak mají dohromady snad osm účastí na mistrovství světa juniorek a žen,“ usmíval se při hodnocení druhého čtvrtfinále v povinném videorozhovoru.

Zkušené trio florbalistek, ze kterého si například Vavrečková zahrála díky termínovému posunu na světovém šampionátu juniorek třikrát a Pastušková má doma jedenáct let starou historickou bronzovou medaili ze světového šampionátu žen, možná Jakub Robenek ještě využije. „Už v průběhu sezony se rýsovalo, že by nám pomohly a pak došlo k nějakému odložení. Poprosili jsme je o to a jsme moc rádi zato, že nám pomohly, Karin dala dokonce desátou branku, takže jí to asi bude něco stát. A uvidíme, co bude dál,“ zakončil trenér žen FBC Ostrava.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    A květiny vracely a nebo naopak dostanou další až skončí zase kariéru. Některé už snad po šesté:))

    • ... napsal:

      tak takhle vážení a milí, takhle vypadá závist 😀
      je to dar nebo prokletí, že máte schopnost z ochoty pomoct svému týmu udělat něco negativního?

      • Hugo napsal:

        Ty květiny fakt nezávidím a těm dámám je přeji. Poukazuji pouze na ty konce kariér s pompou a strašlivou medializací co ani ne za rok už zase hrajou. Není to zdaleka poprvé.

Napsat komentář

*