Marek Bräuer a jeho vítkovičtí spoluhráči mohou slavit! Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice Marek Bräuer a jeho vítkovičtí spoluhráči mohou slavit! Foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice
8. 3. 2022 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice vybojovaly postup v nájezdech, Bohemka žije díky Formanovi. V České Lípě mohou slavit záchranu!

 



Chodov odstartoval sérii s favorizovanými Vítkovicemi velmi nadějně. Nakonec ale zůstalo jen u jednoho vyhraného utkání, byť ve všech utkáních měli svěřenci Davida Podhráského šanci něco uhrát. I tentokrát duel dovedli až k nájezdům, v nich však byla úspěšnější domácí družina. Ta tak doplní Tatran a Boleslav v semifinále nejvyšší soutěže. V další sérii se ještě bude bojovat.

První část zápasu Chodovským nevyšla, o to víc do toho ale Ondrušek a spol. šlápli v prostředním dějství. Postupně se prosadili Jiří Bauer, Michal Podhráský a Mikuláš Komárek a hosté šli do těsného vedení 3:2. Celek z Jižního Města už si před týdnem ověřil, že na Dubině to může jít. První utkání zde Pražané vyhráli a ve druhém rovněž sahali po úspěchu.

Nakonec ale ve druhém střetnutí padli po nájezdech a stejný scénář měla i klíčová pátá bitva. Necelých osm minut před koncem dal na 3:3 Marek Matejčík a v deváté (!) sérii nájezdů přiřkl rozhodující čtvrtý bod Ostravanům Adam Delong. Chodovští proti Vítkovicím v sérii nepropadli, stav 4:1 ale hovoří jasně pro třetí tým po základní části.

Klíčové asistence Filipa Formana

Všichni vědí, čeho je kapitán Bohemians Filip Forman schopný, přesto ho sparťané nedokázali ve čtvrtém duelu ubránit. Mladý špílmachr zapsal tři gólové asistence a všechny stály za to. Nejprve ve 25. minutě v přesilovce prokázal fantastický přehled, zadribloval a našel volného Patrika Šebka, který neměl problém proměnit početní výhodu v gól.

O pár desítek vteřin později dvojnásobný juniorský mistr světa šikovně prostrčil míček na Ivana Tomča a bylo to už 4:0 pro Bohemians. Zelenobílí si však boj o prodloužení série notně zkomplikovali. Ještě v průběhu druhé třetiny třikrát inkasovali a dostali se pod tlak. V 57. minutě pak srovnal Lukáš Ujhelyi a Sparta byla na koni.

Jenže Forman i nadále rozdával svým spoluhráčům exkluzivní pasy a jeden takový poslal v prodloužení na Jana Maliče. Obránce Bohemians prostřelil brankáře Beneše a klokani se mohli radovt z prvního vítězství v sérii. Ve čtvrtek od 18:30 budou muset odvracet další mečbol Sparty.

Česká Lípa se zachránila!

Českolipští v neděli nevyužili první mečbol a také dnes to s nimi nevypadalo dobře. Po první třetině vedl Hattrick 2:0 a srdnatě bojoval o další prodloužení série. Jenže dvě branky Staňka a dvě trefy Ekla znamenaly obrat a těsný triumf modrobílých. Česká Lípa si tak zachovala superligovou příslušnost, naopak Brňany čeká 2. kolo.

Divoký zápas se hrál v Pardubicích. Za Vinohrady nenastoupil Viktor Kopecký, jenž za svůj zákrok z předchozího utkání vyfasoval od disciplinární komise týdenní stopku. Do série s Východočechy už proto nezasáhne. Jeho pozici zastal na pravém křídle elitní formace Lukáš Gregor a vedl si náležitě.

Proti svému bývalému klubu zkompletoval hattrick a byl to právě on, kdo v prodloužení zařídil třetí bod v sérii Pražanům. Ale popořadě. Hosté vedli už v 16. minutě 5:0. Pardubice se pak postupně vracely do zápasu a ve třetí části dokonaly fantastický obrat. Nalomené Vinohrady zachránila až vyrovnávající trefa Petra Hartmana.

Hned v první minutě prodloužení se pak prosadil kanonýr Gregor a udělal tečku za pátou bitvou. Šesté utkání je na programu ve čtvrtek od 20 hodin a hrát se tentokrát bude na hřišti Vinohrad.

Výsledek 4. čtvrtfinále Livesport Superligy:

FbŠ Bohemians – Sparta Praha 5:4 (2:0, 2:3, 0:1 – 1:0) po prodl.
Branky: 2. Buršík (Tomčo), 13. Tomčo (Petrák), 25. Šebek (F. Forman), 28. Tomčo (F. Forman), 68. Malič (F. Forman) – 29. Bartoš (Košir), 39. Zouzal (M. Krbec), 40. Křenek (Pažák), 57. Ujhelyi (Martin Beneš).

Výsledek 5. čtvrtfinále Livesport Superligy:

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 4:3 (1:0, 1:3, 1:0 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 18. Vítovec (Matejčík), 28. Hubálek, 53. Matejčík (Delong), rozh. náj. Delong – 24. J. Bauer (M. Vávra), 29. Podhráský (M. Vávra), 31. Komárek (Podhráský).

Výsledky 5. zápasů 1. kola play down:

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:8 (1:5, 3:1, 3:1 – 0:1) po prodl.
Branky: 17. P. Pakosta (Šmíd), 22. Šmíd (P. Pakosta), 33. Lukáš Kučera (Prix), 35. Zozulák (Teichman), 44. P. Pakosta, 44. Teichman (Slabý), 50. Prix (Šmíd) – 6. Procházka (P. Hartman), 7. Pergler (V. Klápa), 8. Pergler, 9. Gregor (O. Stuchlík), 16. Gregor (Musil), 36. V. Klápa, 53. P. Hartman (Gold), 61. Gregor (O. Stuchlík).

FBC Česká Lípa – FBŠ Hattrick Brno 4:3 (0:2, 4:1, 0:0)
Branky: 24. Staněk (Slaný), 30. Ekl (Tichý), 38. Ekl (Jirsa), 38. Staněk (Stárek) – 7. Suk (Slezák), 16. Dominik Dvořák (Slezák), 32. L. Kučera (Lhota).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Mati napsal:

    Vypadá to, jako by to play-off (play-down) nejvíc prožívali rozhodčí. Sotva to začalo, tak páchají jednu hovězinu za druhou.

  • se napsal:

    K Chodovu: je mi jasné, že hráči jako Ondrušek, Bauer nebo Podhráský berou cca 100 000 Kč měsíčně (v součtu), ale zajímalo by mě za co? Včera to bylo z jejich strany jen alibistické zpomalování hry a nesmyslné krosy do brejku soupeře. Naopak respekt panu Vávrovi – nejméně doceněný hráč ligy!

    • Maximus napsal:

      100 tisíc? Kde žiješ? 😂😂

      • hudino napsal:

        O moc to přestřel není, když se vezme skoro až uměle vytvořená práce pro TO.

        • Maximus napsal:

          Je to hodně přestřel. Jen 4 členové první formace Vítkovic berou víc než celý Chodov. A i kdyby se do toho zahrnula práce TO, tak to není 100 tisíc za celý tým..

          • se napsal:

            Hraci Chodova jsou preplaceni a berou vice, nez si zaslouzi. Je to nesmysl a hlavne vyhozene penize. Hraci Vitkovic jsou dobre placeni a podle vykonu si je take zaslouzi!

        • ??? napsal:

          Ondrušek prostě byl kvalitní hráč, který nějakou hodnotu měl, takže si vyjednal podmínky, aby na Chodově hrál, to je normální, ale nyní už je podle mě přeplácený včetně „práce“. Nevíte, zda Majer skutečně odchází?
          Co se týká Marka Vávry, je to stále výborný hráč, který pro mě nepochopitelně nebyl součástí reprezentace.
          Jinak zasloužený postup Vítkovic.
          Bohemce držím palce, ať Spartu minimálně potrápí. Forman mi sice lidsky nesedí, ale hráč je neskutečný.

  • Stanjura napsal:

    At Chodov zverejni kolik ho stoji tito hráči? Plus at se ukaze na hristi, jestli si ty desetisice zaslouzi…

    • Maximus napsal:

      Proč by to dělali? V Česku se to nezveřejnuje nikde. Každopádně Chodov trochu demonizujete. V lize jde absolutně nejvíc peněz do hráčů v Boleslavi a ve Vítkovicích, pak bude Sparta, Ostrava, Kladno, Vary, Tatran a pak někde Chodov.. a je mnoho dalších týmu, kde byste byli překvapeni nad částkami některých hráčů..

  • GFS napsal:

    A kdo je nejlepe placeny hrac?

  • David napsal:

    Majer odchazi kam?

Napsat komentář

*