Dominika Steinbachová při poradě s Terezou Blažkovou. Foto: Flickr FbŠ Bohemians
9. 3. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Snažíme se změnit myšlení v týmu, chceme vyhrávat, burcuje trenérka Bohemans Steinbachová

 



Jediná čtvrtfiálová série v ženské Extralize pokračuje. Podle očekávání je to ta s největším potenciálem pro pokračování, tedy souboj FBC Ostrava s Bohemians. Hlavní trenérka pražského tým Dominika Steinbachová říká, že její tým ve čtvrtém duelu konečně proměnil šance a že byť nemá co ztratit, ve středu bude chtít sérii vrátit do Prahy.

Na čtvrtý pokus už to Bohemians vyšlo a poté, co v základní části ukořistily klokanky jeden bod, nyní duel vyhrály poměrem 6:5. „Největší rozdíl byl asi v tom, že jsme konečně zvládly proměnit některé naše šance. Také pro nás hrálo domácí prostředí v Dolních Břežanech, kde se soupeřům nehraje dobře,“ zmínila futuristickou stavbu, která slouží také jako tělocvična pro přilehlou základní školu.

Dlouholetá extraligová florbalistka, která sbírala úspěchy s Herbadentem a Chodovem se týmu chopila před letošní sezonou, přičemž v té loňské už částečně pomáhala Tereze Blažkové. V létě se musela vyrovnat s odchodem Hany Polákové a zraněním Adély Bočanové, přesto je výsledný dojem ze hry nejlepší za několik posledních let. „Odchod Háni pro Bohemku znamenal ztrátu bodového lídra, ale na druhou stranu to byla příležitost pro ostatní holky, které na její branky vždy spoléhaly, že teď se musí ukázat ony. Podařilo se nám také zapracovat několik šikovných juniorek a celkově se snažíme změnit myšlení v týmu, že chceme vyhrávat, a nejen si jít zahrát,“ popisuje svou filosofii.

Před středečním pokračováním čtvrtfinálové série v Ostravě dobře ví, že nemá co ztratit. „My jdeme v pozici, že nemáme co ztratit. Ostrava je stále favorit, ale my tam chceme předvést co nejlepší výkon a vrátit tak sérii zpět do Prahy,“ uzavírá Dominika Steinbachová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*