Série mezi FBC Ostrava a Bohemians bude v pátek pokračovat. Foto: Josef Mikula - FBC Ostrava
9. 3. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Klokanky žijí, na půdě FBC vyhrály 6:5. Boleslav slaví záchranu, Tožičková vystřílela Jičínu mečbol

 



Florbalistky Bohemians zvítězily nad FBC Ostrava podruhé v řadě a snížily ve čtvrtfinálové sérii na 2:3 ze svého pohledu. V pátém utkání na palubovce ostravské ČPP Arény ani jednou neprohrávaly a utkání dovedly do vítězného konce poměrem 6:5. Slavit se může také v Mladé Boleslavi, která vyhrála sérii prvního kola play down nad Židenicemi 4:1 na zápasy. Jičínu pomohly k výhře nad Bulldogs Brno dva zásahy nové akvizice Gabriely Tožičkové.

Pražské florbalistky předvedly koncentrovaný výkon a ve 14. minutě šly zásluhou Štajnerové ve vlastním oslabení do vedení. O tři minuty později navíc zvýšila na 2:0 Bočanová a po minutě druhé třetiny se prosadila také Bartošová.

Ačkoliv FBC postupně získalo převahu na míčku, dokázalo pouze snížit díky bekhendové střele Kristíny Hudákové, na což o jedenáct minut později reagovala Vatahová. Branku do šatny pak vstřelila Bačová, jenže Bohemians se poměrně snadno dostaly do vedení 5:2, znovu se prosadila Štajnerová. O pět minut později snížila Zagórska, jenže poté se znovu prosadila Vatahová.

Jakub Robenek tedy musel vsadit na velmi dlouhou power play, jenže za téměř osm minut hry v šesti dokázaly jeho svěřenkyně pouze snížit na konečných 6:5 pro Bohemians. „Pocity jsou skvělé, přijeli jsme vyhrát a vyhráli jsme, teď nás čekají ještě dva kroky, kterými to uzavřeme,“ vyhlásila bojovně nelepší hráčka hostí Veronika Štajnerová.

„Myslím si, že jsme měli hodně energie, před zápasem jsem měl dobrý pocit. Myslím si, že jsme možná chtěli až moc, nepovedlo se nám pracovat s nepříznivým vývojem zápasu. Hraje se play off a je to velmi důstojná série, jsem rád, že v ženském florbale je, úplně nerozhoduje kvalita, ale musíme být pracovitější,“ uvedl kouč domácích Jakub Robenek.

Slavit mohou v Mladé Boleslavi, kterou čeká třetí extraligová sezona. Poměrem 4:1 si totiž poradila s Židenicemi v prvním kole play down. Ve druhé sérii je blíže jistoty záchrany Jičín, který v pátém utkání využil výhodu domácího prostředí, a také díky dvěma brankám Gabriely Tožičkové oslavil výhru 3:2. Stínem zápasu je zranění Kristýny Bachmaierové.

Bývalá česká reprezentantka Tožičková se v ostrém utkání představila poprvé od listopadu 2019, ve svém posledním zápase za Chodov byla paradoxně u porážky Jičína poměrem 0:11. V následném utkání světového šampionátu proti Lotyšsku se kvůli zranění nepředstavila, ačkoliv dle litery florbalových statistik má tento zápas zapsaný.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*