Viktorie Martináková v barvách Klotenu-Dietlikonu Jets. Foto: Andi Suter, Kloten-Dietlikon Jets Viktorie Martináková v barvách Klotenu-Dietlikonu Jets. Foto: Andi Suter, Kloten-Dietlikon Jets
14. 3. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo vyhrálo základní část, Täby bez play off. Sestra Martinákové debutovala v NLA

 



Florbalistky Pixba s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou slaví prvenství v základní části švédské ženské Superligy. Rozhodlo se o něm v předposledním kole, ve kterém Pixbo porazilo Thorengruppen 9:5 a nemůže již tak být bodově předstiženo. Ve Švýcarsku a Finsku se již hraje play off a debut v něm za tým Kloten-Dietlikon Jets prožila Viktorie Martináková, mladší sestra bývalé reprezentantky Natálie.

Florbalistky Pixba Wallenstam vyhrály základní část švédské ženské Superligy. Rozhodly o tom v předposledním kole, ve kterém porazily druhý Thorengruppen 9:5 na jeho hřišti. Eliška Krupnová vstřelila dvě branky, Denisa Ratajová přidala dvě asistence.

Situace dalších Češek je o něco horší. Bez play off bude Täby s Lenkou Remešovou, které v parádní přestřelce podlehlo Endre 8:9 a ztrácí nedostižných šest bodů na Karlstad.

Tereza Urbánková s Denisou Kotzurovou za sebou mají klíčový duel proti Moře. Zachraňující se tým využil domácího prostředí a Malmö porazil v další parádní bitvě 5:3. Před posledním kolem má tak Mora nad Lundem náskok dvou bodů, přičemž v posledním zápase vyzve Mora Pixbo a Lund hraje právě s Täby. Je tak jisté, že nejen své bývalé spoluhráčce Michaele Šponiarové bude držet palce zraněná opora Mory Lina Hägg.

Situace Malmö je pak jasná. Na Karlstad ztrácí tři body, první vzájemné utkání vyhrálo Malmö v prodloužení a v posledním kole se oba soupeři utkají mezi sebou na palubovce Malmö. To musí pro postup do play off zapsat tříbodovou výhru.

V play off už je Vlaďka Maděrová s Erou/Viikingit a po úvodních zápasech její tým vede nad SSRA 2:0.

Play off ženské nejvyšší soutěže se hraje také ve Švýcarsku. Jasno je o vítězkách českého souboje mezi Zollbrückem a Zugem. Radují se Nikol Pekárková s Lucií Řezáčovou a Veronikou Zittovou, které pomohly vyřadit 4:0 na utkání Ivanu Šupákovou s Kamilou Paloncyovou.

Blízko postupu jsou také florbalistky Red Ants s Hanou Koníčkovou, které vedou nad Burgdorfem Nely Havlíkové 3:1 na zápasy.

Kvůli COVIDu je o jeden víkend posunutá série Churu s Oberlandem. V prvním zápase slavila výhru Ela Piotrowska na lavičce Oberlandu, ve druhém pak Martina Řepková s Nelou Jirákovou a Churem, který nedávno změnil trenérské vedení.

Dohráno je také mezi Klotenem-Dietlikonem a Laupenem. Sezona končí po porážce 0:4 na zápasy Hance Lackové, naopak pokračovat může Viktorii Martinákové. Mladší sestra bývalé české reprezentantky Natálie totiž v sobotu prožila svůj debut v NLA, když tuto sezonu působí pod vedením své sestry v týmu Jets do 21 let. Pro devatenáctiletou Viktorii to byl debut v nejvyšší ženské soutěži obecně, českou Extraligu nikdy nehrála.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*