Martina Řepková v Superfinále 2022. Foto: Swiss Unihockey Martina Řepková v Superfinále 2022. Foto: Swiss Unihockey
23. 4. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Smutný den českých legionářek: branky Ratajové nestačily Pixbu, Chur vysoko poražen

 



Smutný superfinálový den prožily české legionářky. Ani dvě branky Denisy Ratajové nestačily Pixbu k výhře nad Thorengruppenem, trio Martina Řepková, Nela Jiráková a Slovenka Katarína Klapitová pak muselo zkousnout těžkou porážku od Klotenu-Dietlikonu.

Už ve 12.10 začalo finále mezi Thorengruppenem a Pixbem, ve kterém Lišky v čele s Denisou Ratajovou a Eliškou Krupnovou prakticky celý zápas tahaly za kratší konec. Už v čase 1:09 se totiž prosadila Viström a Pixbu se nikdy vyrovnat nepodařilo.

Na začátku šesté minuty zvýšila Oona Kauppi, v jedenácté minutě se pak Ratajová prosmýkla kolem mantinelu a umístěným pokusem snížila na 1:2. Ve druhé třetině padla na každé straně jedna branka, třetí část pak gólově ve 49. minutě otevřela opět Viström.

Na začátku poslední desetiminutovky snížila Hansen, už při power play pálila v čase 58:53 výborně hrající Ratajová a dala kontaktní branku, více ale Pixbo nestihlo a po roce tak ze Superfinále odešlo poraženo opět 4:5.

Hořkou pilulku muselo ve švýcarském Superfinále spolknout trio Martina Řepková, Nela Jiráková a Katarína Klapitová. Churu totiž Superfinále vůbec nevyšlo a odešel poražen vysoko 0:9. Hned čtyři branky vítězek dala Philippa Blom, která se ale pro příští sezonu vrací do domovské Nacky Wallenstam.

Vítězství Klotenu-Dietlikonu znamená, že švýcarskou šampionkou se formálně stala Viktorie Martináková, která ale do superfinálového duelu nebyla nominována.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Piranhe by bohužel nedaly gól i kdyby se hrálo na šest třetin, den blbec zrovna v superfinále.

Napsat komentář

*