Michal Sládek je novou posilou Mladé Boleslavi. Foto: Florbal Mladá Boleslav Michal Sládek je novou posilou Mladé Boleslavi. Foto: Florbal Mladá Boleslav
25. 4. 2022 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Michal Sládek mění FBC za Mladou Boleslav. Chci vystoupit ze svého komfortu, říká

 



Útočník Michal Sládek mění v Livesport Superlize mužů dres a přesunuje se z FBC Ostrava do Mladé Boleslavi. Podle svých vlastních slov chce vykročit ze své komfortní zóny a posunout se po sportovní stránce.

Michal Sládek odehrál v nejvyšší české soutěži šest sezon. Ve 149 zápasech základní části nasbíral 229 bodů (124+105). V nadstavbové části přidal dalších 10 bodů (5+5) v 16 utkáních. V základní části právě skončeného ročníku Livesport Superligy zapsal 53 bodů, čímž o bod posunul své maximum.

Podle generálního manažera Mladé Boleslavi Tomáše Pacáka se jedná o další prvek generační obměny. „Michalovu kariéru sledujeme několik let. Pamatuju si na moment, kdy jsem v ostravské hale seděl na tribuně s rodiči našeho bývalého tahouna Honzy Jelínka. Zmínil jsem, že se mi líbí, jak Michal hraje. Oni hned reagovali, že ho znají ze své učitelské praxe a představili mi ho jako poctivého, pracovitého kluka. To ještě více rozdmýchalo náš zájem. S Michalem jsme byli v kontaktu stejně jako s generálním manažerem ostravského klubu Rolfem Frankem. Nyní přišel ten správný moment pro jeho přesun do Mladé Boleslavi. Michal bere své působení u nás jako velkou výzvu. Jeho charakter, nastavení a ambice ho ženou k tomu, že chce dělat sport maximálně naplno, což se protíná s tím, jak pracujeme v našem klubu. Jeho příchod je dalším prvkem generační obměny našeho týmu a věříme, že přestup bude přínosem pro nás, pro Michala i pro celé město Mladá Boleslav,“ uvedl Pacák v tiskové zprávě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený FAP Agency (@fapagency)

Samotný Sládek se chce sportovně posunout. „Cítím, že se potřebuju osamostatnit, vykročit ze svého komfortu a mít možnost posunout se po sportovní stránce – a tím středobodem je pro mě Mladá Boleslav. V Ostravě jsem strávil celý svůj život, chci poděkovat klubu za všechny zážitky a zároveň chci v novém prostředí ukázat, že mě můj mateřský klub sportovně i lidsky správně vychoval,“

Michal Sládek je odchovancem FBC Ostrava, v nejvyšší mužské soutěži debutoval již v šestnácti letech, 17. září 2016, stálým členem kádru byl od následující sezony 2017/2018. Ve své kariéře působil také v ostravském MVILu a Petrovicích.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • David napsal:

    Michale vitej a at se dari…

  • David napsal:

    Za me velka spokojenost a jsem zvedav kdo jeste dorazi..

  • VÍTkradeno napsal:

    Kááááždý rok z Vítkovic spousta keců, že k nim jde Pinčes. A nic a nic a nic a bolka..

    • Tomáš Krásný napsal:

      Dobrý den. Za dobu, co jsem v klubu, jsem příchod Michala neřešil. Tolik k tomu, že je každý rok spousta keců.

      • Chose napsal:

        A není to škoda?

      • Tomáš Krásný napsal:

        Opět se za mě někdo vydává, nebudu to ani komentovat.

        S Michalem jsme samozřejmě byli dlouhodobě v kontaktu, ale dal přednost jiné variantě. Nám nezbývá nic jiného, než popřát mu hodně štěstí.

    • Tomáš Krásný napsal:

      Tak kolegy už znáte, teď si ještě prohlédněte mě. Já byl s Michalem v kontaktu tak napůl, přes den moc ne, v noci jsem tajně sledoval jeho výkony. Pěknej klučina, bude mi chybět.

    • Tomáš Krásný napsal:

      Prosím kolegy diskutéry, aby se za mě nevydávali a používali svá pravá občanská jména. K věci: S Michalem jsme se nedohodli, protože nosí slipy a my jsme striktně trenkový klub.

  • David napsal:

    Jen tak se tam nikdo nepohrne za suche z nosu… Slova Vitkovickych hracu kteri hrajou (hrali) za Ml.Boleslav.

  • henry napsal:

    TVL, všude nový nominace a tady M. Sládek z 25.4.???????????

Napsat komentář

*