Michaela Šponiarová je nejproduktivnější hráčkou Vítkovic. Foto: Flickr Florbal Vítkovice
2. 5. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Doufám, že budu přínosná pro tým i klub. Michaela Šponiarová se vrací do Vítkovic

 



Florbalistky Vítkovic získaly pro příští sezony první posilu. Stala se jí slovenská reprezentační útočnice Michaela Šponiarová, která se při svém druhém návratu do Vítkovic dohodla na dvouleté smlouvě s roční opcí. S Vítkovicemi již v minulosti získala čtyři extraligové tituly.

Michaela Šponiarová začala s florbalem v Pruském, následně před sezonou 2013/2014 poprvé přestoupila do Vítkovic. Po zisku tří mistrovských titulů zamířila do Finska, kde hájila barvy SC Classic, ovšem s týmem, který v té době procházel rozsáhlou generační obměnou velkých úspěchů nedosáhla.

Po předloňském ročním působení ve Vítkovicích, které skončilo čtvrtým mistrovským titulem, se vydala do švédského Täby a stala se první Slovenkou ve švédské nejvyšší soutěži.

S Täby nakonec obsadila v základní části nepostupové 10. místo, ve 26 duelech zapsala 20 bodů za jedenáct branek a devět asistencí. Její spoluhráčkou byla česká reprezentační brankářka Lenka Remešová.

Nyní se po roce podruhé vrací do Vítkovic. „Sezona ve Švédsku pro mě byla velkou výzvou a zkušeností, za kterou děkuji a zároveň jsem ráda, že se můžu opět vrátit do Vítkovic. Doufám, že pro tým a klub budu přínosná,“ okomentovala sama Michaela Šponiarová svůj návrat.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*