Nový generální manažer Sparty Miroslav Medal Foto: ACEMA Sparta Praha Nový generální manažer Sparty Miroslav Medal Foto: ACEMA Sparta Praha
6. 5. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Změny ve Spartě: Marek Vojta bude také sportovním ředitelem, generálním manažerem Miroslav Medal

 



Florbalová Sparta oznámila změny v organizační struktuře a vedení oddílu, které souvisí s plánovaným odchodem nového hlavního trenéra české mužské reprezentace Jaroslava Berky. Toho nahradí na pozici sportovního ředitele Marek Vojta, sportovním manažerem se stal Ladislav Hrma. Generálním manažerem pak bude Miroslav Medal.

Odchod Jaroslava Berky vedl k vytvoření nové pozice generálního manažera, kterou obsadí Miroslav Medal. „„Chtěli jsme odchod klíčového člověka využít k přenastavení a posílení managementu klubu. Proto jsme vytvořili jasnou pozici ředitele – generálního manažera – klubu, který bude odpovědný za jeho celkový chod. Vedení sportovního úseku jsme doplnili o pozici sportovního manažera, který bude mít na starost agendu, která úzce souvisí s organizací sportu. Cílem těchto změn je, abychom dokázali bezezbytku navázat na práci Jardy Berky a zároveň měli kapacitu rozvíjet věci, na které dříve nezbýval čas,“ uvedl v tiskové zprávě předseda sparťanského výkonného výboru Václav Culka.

Přímou náhradou Jaroslava Berky na pozici sportovního manažera pak bude Marek Vojta, který současně před několika dny nahradil Ondřeje Kašpárka v pozici hlavního trenéra superligového mužského A-týmu.

Sportovním manažerem Sparty a šéftrenérem elitních týmů bude Ladislav Hrma, který do Sparty přišel z Panthers Praha a bude také Vojtovým asistentem u superligového týmu mužů. „Když jsme na konci roku 2021 začali s Jardou Berkou řešit jeho možný odchod k reprezentaci, neuměl jsem si představit, že organizace přijde o tak klíčového člověka. Nicméně nakonec jsme to společně uchopili jako výzvu, abychom tu ztrátu využili a klub z toho nakonec vyšel silnější. Když dnes, po čtyřech měsících vidím, kdo na Jardu bude navazovat, jsem si jistý, že se nám záměr povedl,“ uvedl Václav Culka.

Organizační struktura florbalové Sparty od 1. 5. 2022

Organizační struktura florbalové Sparty.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*