Trenér Pardubic Ladislav Štancl. Foto: Sokoli Pardubice Trenér Pardubic Ladislav Štancl. Foto: Sokoli Pardubice
18. 5. 2022 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Další návrat na pardubickou lavičku. Hlavním trenérem bude Štancl. Chceme do play off, hlásí Sokolové

 



Hlavním trenérem Pardubic v nadcházejícím ročníku Livesport Superligy bude Ladislav Štancl. Ten se na lavičku Sokolů vrací po dvou letech, symbolicky tak naváže na působení Milana Kubka, který před lety vystřídal na lavičce Sokolů právě Štancla.

Šestatřicetiletý Štancl hlásí návrat na superligovou lavičku po dvou letech, v mezidobí se věnoval pardubické mládeži a stal se také asistentem Matěje Klucha u nově se rodící reprezentace juniorů. U Sokolů je zároveň klubovým šéftrenérem.

„Návrat a převzetí „A“ týmu mužů je pro mě velká výzva a především zodpovědnost vůči klubu a hráčům. Tým má určitě potenciál vzhledem k jeho věkovému složení, je ale potřeba maximální úsilí od každého člena, který se na chodu týmu a poté i výkonech na hřišti podílí. Toto vnímám jako jeden z největších úkolů pro mě a celý realizační tým. Díky maximálnímu úsilí promítnout do projevu týmu to nejlepší z každého z nás. Jsem rád za složení realizačního týmu, který se nám povedlo doplnit a oživit. Jsem tu pro hráče a doufám, že společně zúročíme zkušenosti, které kluci nabrali v letošním velmi těžkém závěru Superligy,“ uvedl nový hlavní kouč A-týmu v tiskové zprávě.

„Pozici hlavního trenéra jsme řešili několik měsíců, protože bylo jasné, že Milan Koubek převzal tým pouze do konce sezony. Ze všech variant, které jsme měli, jsme jako nejlepší řešení vybrali jako nového hlavního trenéra Láďu Štancla. Láďa zná dokonale naše prostředí, zároveň A tým už téměř 3 sezony sám vedl. Stále je to jediný trenér, který vedl náš tým v sérií play-off a dovedl tým k historickému vítězství v Poháru Českého florbalu. Věříme, že zúročí i nabyté zkušenosti u juniorské reprezentace a dalších mládežnických výběrů, které v poslední době trénoval. Nyní po 2leté odmlce se tedy k týmu vrací zpět a my jsme přesvědčení, že to je správná varianta, která nám pomůže se konečně posunout do pozice zjišťujících přímou záchranu v superlize, tedy play off,“ řekl pak generální manažer oddílu Martin Zozulák.

Ročník 2021/2022 skončil pro Sokoly úspěšnou baráží, do které se dostali poté, co ve 2. kole play down porazili Hattrick Brno. Smutek pak nastolili také u rivalů z Bulldogs, když dokázali zachránit extrémně špatně se vyvíjející barážovou sérii.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Pokud odejde Šmíd skončí zase Zozulák, tak jasné play down.

  • Abdul Džabár Bakar Kalum napsal:

    Řekl mu někdo, že se jim to sotva povedlo udržet a nejsou v 1.lize? Tam by to play-off možná i vyšlo 😉

Napsat komentář

*