Vanessa Rebecca Keprtová má za sebou debut na světovém šampionátu žen. Foto: Martin Flousek, Český florbal Vanessa Rebecca Keprtová Foto: Martin Flousek, Český florbal
5. 6. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Keprtová s námi udělá krok do absolutní špičky, věří v Rönnby. Vyhrálo mezi pěti nabídkami

 



Vanessa Rebecca Keprtová bude od příští sezony oblékat dres švédského týmu Västerås Rönnby IBK. Poražený semifinalista z minulého ročníku švédské nejvyšší soutěže věří, že Keprtová v jeho dresu společně s celým týmem vstoupí do absolutní špičky. V přetahované o českou reprezentantku porazil hned čtyři soupeře.

Devatenáctiletá Keprtová si působením ve Švédsku splní svůj dětský sen. „Opravdu moc se těším, je to dětský sen, který jsem nyní dosáhla. Bude to pro mě také velká výzva, a to jak na hřišti, tak v životě mimo něj,“ uvedla v rozhovoru pro web svého nového klubu.

Podle slov Andrease Harneska si Rönnby příchodu Keprtové považuje. „Vanessa je rychlou hráčkou s herní inteligencí a je extrémně ambiciózní. Může hrát vlastně na všech pozicích, především pak na centru a v obraně. Doufám, že společně s námi udělá krok do absolutní špičky. Je to pro nás důležitý přestup,“ nechal se slyšet zkušený florbalový funkcionář.

Je symbolické, že na sebe Keprtová upozornila vlastně ve Švédsku, když oba šampionáty minulé sezony našly útočiště v Uppsale. A o mladou florbalistku se ve Švédsku strhl boj. „Po ženském světovém šampionátu jsem měla celkem pět nabídek od klubů hrajících SSL, takže to pro mě bylo fantastické. Nebylo to lehké rozhodnutí, nakonec to bylo mezi dvěma kluby. Oba jsem navštívila a Rönnby se stalo mou volbou. Podle mě je to ta nejlepší volba, protože Rönnby má opravdu dobré trenéry a hodně dobrých hráček,“ říká Vanessa Rebecca Keprtová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*