Kristýna Horňáková ukončila kariéru Foto: Panthers Praha Kristýna Horňáková ukončila kariéru Foto: Panthers Praha
4. 7. 2022 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Na lavičce Panthers bude pokračovat Skazko, brankářka Horňáková ukončila kariéru

 



Florbalistky Panthers Praha povede nadále jako hlavní trenér Pavel Skazko. S největší pravděpodobností ale přijde o dvě výrazné tváře: brankářka Kristýna Horňáková se rozhodla ukončit kariéru, útočnice Lenka Faltusová se pak po ročním působení vrátila do Tatranu.

Sezona 2021/2022 byla pro Panthers velmi složitá. Už před sezonou musel tým zvládnout odchody klíčových hráček: útočnice Veroniky Zittové a obránkyně Nely Havlíkové, které se rozhodly s florbalem pokračovat ve Švýcarsku.

V průběhu ročníku pak řady týmu decimoval až neuvěřitelný počet absencí. S problémy se potýkala také dlouholetá brankářská jednička Kristýna Horňáková. Ta už ale do příští sezony za Panthers nenastoupí, stejně je na tom nejproduktivnější hráčka Lenka Faltusová. „Na nějaké nové tváře se můžeme těšit určitě. Co se týká Týnky, tak ta se rozhodla dále s florbalem na nejvyšší úrovni nepokračovat a Lence skončilo hostování a je nyní opět hráčkou Tatranu,“ konstatoval hlavní trenér žen Pavel Skazko na klubovém webu.

Po turbulentní sezoně se řešila také trenérská otázka. „A-tým žen povedu do příští sezóny já. Hlavního trenéra k juniorkám a další členy realizačních týmů intenzivně hledáme a věříme, že se budou k týmům moct co nejdříve připojit,“ prozradil Skazko.

V podobě Faltusové s Horňákovou ale odchází dvě klíčové členky kádru. Útočnice Faltusová nasbírala v základní části celkem 38 bodů za shodný počet devatenácti asistencí a branek.

Kristýna Horňáková pak dlouhodobě patřila mezi nejlepší extraligové brankářky, byla také členkou širšího kádru ženské reprezentace. Extraligu žen okusila celkem ve dvanácti sezonách, na soupsice byla při 314 extraligových duelech v řadách Bohemians, Herbadentu a Panthers. V roce 2012 byla jedničkou Bohemians při prvním ženském Superfinále.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*