Vlaďka Maděrová je novou posilou Olomouce. Foto: FBS Olomouc Vlaďka Maděrová je novou posilou Olomouce. Foto: FBS Olomouc
20. 7. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorská reprezentantka Maděrová se vrací z Finska, míří do Olomouce. Ráda budu vzpomínat, říká

 



Útočnice Vlaďka Maděrová se po dvou letech vrací do české nejvyšší soutěže. Juniorská reprezentantka a majitelka bronzové medaile ze světového šampionátu juniorek v Uppsale se rozhodla pro Olomouc, dosud v rámci nejvyšší soutěže působila pouze ve Vítkovicích. Podle zákulisních informací by nemusela být jedinou posilou z Finska v řadách FBS.

Útočnice Vlaďka Maděrová odehrála poslední dvě sezony v řadách finského týmu EräViikingit, se kterým okusila například tvrdé boje o udržení ve finské elitní ženské soutěži. Nyní bude hrát opět českou nejvyšší soutěž, vybrala si Olomouc. „Dostala jsem se na vysokou odbornou školu Caritas, se kterou budu zároveň studovat na Univerzitě Palackého obor Mezinárodní sociální a humanitární práci. Už na střední škole jsem se v tomto oboru pohybovala, a tak bych v něm chtěla pokračovat,“ vysvětlila v tiskové zprávě svého nového oddílu.

Maděrová má stále pouze 21 let, přesto bude mít díky finskému angažmá na co vzpomínat. „Byl to životní zážitek, na který budu ráda vzpomínat. Kdo někdy měl tu možnost žít v zahraničí, asi ví, jaká speciální zkušenost to je,“ popsala.

V kádru Olomouce je druhou novou útočnou akvizicí, již dříve vešel ve známost Lucie Cholinské, která se do řad FBS vrací po třech letech.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*