České juniorky porazily v prvním zápase Slovensko. Foto: IFF České juniorky porazily v prvním zápase Slovensko. Foto: IFF
31. 8. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Úvodní výhra s vykřičníkem. Češky porazily Slovenky poměrem 8:6

 



Česká reprezentace juniorek má odehrán úvodní zápas na světovém šampionátu v Katowicích. V nepříjemném utkání si poradila se Slovenskem poměrem 8:6, průběh zápasu ale ukázal, že do dalších zápasů mají Češky na čem pracovat.

První třetina byla hodně divoká a padlo v ní hned osm branek. Skóre otevřela Řeháková, která našla mezeru mezi nohama Michaliskové. Vzápětí ale srovnala Denisa Papierníková, která těžila ze spolupráce s Červenou a Laurou Chúpekovou.

Právě tyto dvě velmi kvalitní florbalistky Slovenska se během první třetiny dostaly ještě do několika příležitostí a potvrdily své klíčové role v týmu.

Pokud za něco zaslouží Češky pochvalu, tak to byl hlad po zakončení a po gólech. Ukázala jej Janatková při druhé brance, Vachudová sebejistým průnikem při třetím zásahu a Radka Korbelářová při čtvrté brance.

Kapitánka Maroszová v čase 13:17 zvýšila už na 5:1 a zdálo se, že slovenský odpor je zlomen.

Ještě opak byl pravdou, do konce první třetiny přišly ještě dva slovenské zásahy a do šaten se šlo za stavu 5:3 pro Česko.

Ve druhé třetině se obraz hry změnil, oba týmy se více zaměřily na defenzivní činnost, výsledkem byl menší počet šancí, a také branek. Na každé straně padla pouze jedna, což znamenalo, že do třetí třetiny se šlo za stavu 6:4 pro Česko.

Poslední dvacetiminutovka ale začala pro české barvy špatně: hned ve 42. minuě dala svou druhou branku Sabolová a Slovenky byly rázem na dostřel.

Nutno říci, že takový zápas se ale divákům musel líbit, ve třetí třetině totiž akce doslova střídala akci a znovu se radovaly české hráčky: pěknou kombinaci zakončila ve 45. minutě Klubalová. Další uklidnění přišlo z české strany v čase 48:58, kdy si přes sérii dorážek došlo pro branku Vachudová.

O dvě minuty později navíc Laura Chúpeková netrefila prázdnou branku, v této důležité chvíli tak měly Češky také štěstí.

V posledních šesti minutách zkoušely Slovenky hru bez brankářky, ze které vytěžily jednu branku. Češky tak nakonec zvítězily poměrem 8:6.

Česko – Slovensko 8:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*