Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund
1. 9. 2022 Ženský florbal (1) KOMENTÁŘŮ

Chyběla nám zodpovědnost, říká Jedlička. Norsko porazíme, pak si odpočineme a jdeme porazit Švédky, vyhlásil

 



Byl zklamaný. Michal Jedlička cítil, že slovenské juniorky byly blízko velkému úspěchu, když nakonec podlehly českému týmu 6:8. Pár desítek minut po zápase utkání podrobně rozebral a přiznal, že v určité věci se mýlil také realizační tým.

Prohra 6:8 se kousala těžce. „Je třeba zápas rozdělit na více částí. Na začátku jsme byli hodně bázliví, holky se bály, především ty, které nemají mezinárodní zkušenosti. Naše druhá pětka vlastně téměř v každém střídání inkasovala, po první třetině byla na hodnotě -4,“ hodnotil.

Ze stavu 1:5 se ale Slovenky dokázaly dostat. „Prohrávali jsme 1:5 a zamíchali jsme se sestavou, dali jsme dva důležité góly, musím říct, že Češky jsme tím drželi v napětí, že není rozhodnuto. Musím říct, že tu pasáž jsme odehráli fakt dobře, mohli jsme přidat další góly a ve druhé třetině jsme byli i celkem dobří v obraně, pokud Češky měly nějakou akci, tak jsme měli výbornou brankářku anebo si se situací Češky neporadily,“ popisoval Jedlička druhou třetinu.

Jenže třetí část už opět nešla podle představ. „Takový byl plán i do třetí třetiny, jenže tam jsme si usmysleli, že je to vlastně dobré a zbytečně jsme Češky pouštěli do brejků, z čehož daly rozhodující góly. Musíme si říct, že stavu 6:5 to pro nás byla ideální pozice, abychom ze zápasu alespoň bod vyválčili, ale bohužel jsme dostali gól na 5:7, který nás zase dostal do nekomfortní situace,“ smutnil český trenér.

V té chvíli prý také realizační tým pochybil. „Následně musím přiznat, že jsme to i prokaučovali, protože jsme nechali zbytečně na míčku třetí lajnu, která jej ztratila a dostali jsme osmý gól. Pak jsme se ještě snažili, hráli jsme dlouho v šesti, ale bylo to opatrné, sice jsme měli jednu dorážku, ale ten tlak, který jsme si od toho slibovali, tak nepřišel,“ hodnotil hru bez brankářky.

Měl samozřejmě radost z toho, že jeho tým se dokázal do utkání vrátit. „Florbal není úplně o tom, kolik to zrovna teď je. Pokud hrajete ofenzivněji, tak padá hrozně moc gólů. Samozřejmě, že kdyby Češky hrály defenzivně, tak je to pro nás větší problém. Na druhou stranu hrály otevřený florbal, takže bylo jen otázkou času, kdy se k nějaké šanci dostaneme, a ještě v první třetině jsme dali dva góly. Další pohled je samozřejmě ten, že kdyby Češky přidaly šestý nebo sedmý gól, tak je po zápase,“ vracel se k první třetině.

Nakonec se zápas dohrál ve vysokém tempu až do konce. „My jsme cítili šanci na dobrý výsledek, chtěli jsme bodovat a já si myslím, že se to divákům muselo líbit,“ usmál se.

Není nakonec největší problém Slovenek, že jim chybí více opravdu silných individualit? „To není takový problém. My tyto chybějící atributy musíme nahrazovat jinak, třeba týmovostí a zodpovědností. Pokud tedy dostaneme pět gólů z brejků, tak tam ta zodpovědnost není. Můžeme tady vést debatu na téma, že holky třeba ještě takový zápas nehrály a soutěž na Slovensku je na to nepřipraví,“ hodnotí.

Nakonec ale přiznává také zklamání. „Ale musím říct, že mě to trochu mrzí, protože celý cyklus jsme se snažili pracovat na práci s míčkem a když se dnes lámal chleba, tak jsme zlýhali,“ hořekoval.

Jiskra do oka se mu ale vrátí okamžitě při plánování dalšího průběhu turnaje. „Flintu do žita neházíme, rozebereme si to na videu.  Ve čtvrtek máme těžký zápas s Norskem, od desíti ráno, ale myslím si, že vyhrajeme, pak si trochu odpočineme a pojedeme porazit Švédky,“ velí Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*