Chodov a FBC čeká další vzájemný souboj. Foto: Martin Flousek, Český florbal Chodov a FBC čeká další vzájemný souboj. Foto: Martin Flousek, Český florbal
10. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Nováček startuje s Jičínem, Olomouc míří do Mladé Boleslavi. Třaskavá bitva v televizi

 




Extraliga žen začíná ve velkém stylu. V pondělí se totiž za dohledu kamer ČT Sport odehraje v ostravské ČPP Aréně repríza Superfinále mezi FBC Ostrava a Chodovem. Ještě předtím je ale na programu pět utkání 1. kola. Restart Liberce v nejvyšší ženské soutěži proběhne proti Jičínu, Olomouc pak míří na půdu Mladé Boleslavi.

Víkendový program Extraligy žen

Bulldogs Brno – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 17:00, SH SportPoint Brno
Úplně první extraligový duel nové sezony nabídne souboj úřadujících mistryň a týmu, který aspiruje na to, být štikou soutěže. Od Bulldogs se letos čeká opravdu hodně, predikovat lze, že se zapojí do boje o postup do play off. Přesto by jejich úvodní zkouška měla být ještě nad síly týmu, který již mnozí viděli jako prvoligový, ten se však obdivuhodně zvedl.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – FBS Olomouc
Sobota, 19:00, Nová MSH Mladá Boleslav
Mladá Boleslav v létě výrazně posílila o Veroniku Zittovou s Nelou Havlíkovou, navíc má nové trenérské vedení. Stojíme si za tím, že by letos měla postoupit do play off, je ovšem otázka, jak dlouho si budou sedat provedené změny. Na druhé straně Olomouc má nové tváře, ale také množství odchodů. Svou kvalitu by ale v prvním kole měla ukázat a v tomto šlágru zvítězit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – Finance Novák FBK Jičín
Sobota, 20:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Zajímavý duel pro Liberec, který se vrací do ženské nejvyšší soutěže. Jeho soupeřem je Jičín, který udržel kádr pohromadě, avšak zatím to nevypadá, že by se mu povedlo zlákat něaké další velké jméno. Pro oba týmy se bude jednat o zajímavé měřítko toho, jak si vlastně v nejvyšší soutěži budou stát.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
Neděle, 14:00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice prožily zklamání v semifinálové sérii, na což reagovaly také angažováním nového trenéra. Premiéra nového týmu se odehraje proti Startu98, a to v domácím prostředí na Dubině. Favorit utkání pořád zřejmý, bodová ztráta Vítkovic by byla překvapením. Start98 ale může ukázat zajímavý výkon, který by z něj opět mohl udělat tým soupeřící o postup do play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Panthers Praha – FbŠ Bohemians
Neděle, 15:00, SH ZŠ Rudná
Pražské derby jako poslední utkání prvního víkendu dost možná odpoví na několik otázek: Panthers se totiž budou muset popasovat s odchodem velké kvality, především v podobě Kristýny Horňákové, Bohemians zase zanechali svěží dojem na turnaji Czech Open. Toto derby by mělo jít na zelenobílou stranu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Pondělí, 17:10, ČPP Aréna Ostrava
Program uzavírá televizní repríza Superfinále mezi FBC Ostrava a Chodovem. Především pro pražský tým, který prošel razantní obměnou, se bude jednat o těžkou zkoušku, která ale na druhou stranu napoví, jak na tom Chodov vlastně bude. Křest ohněm na ČPP Aréně by ale v této chvíli měl skončit vítězstvím domácího FBC.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

 Poznámka autora: „Utkání 1. kola mezi Chodovem a Tatranem bylo přeloženo z důvodu obsazenosti hal, aktuálně určené datum 21. září se podle informací Florbal.cz ještě může změnit.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*