Chodov získal tři body na půdě ostravského FBC. Foto: Martin Flousek, Český florbal Chodov získal tři body na půdě ostravského FBC. Foto: Martin Flousek, Český florbal
12. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Televizní překvapení: Chodov otočil zápas na půdě mistryň a z Ostravy veze 3 body

 



Extraliga žen začala velkým televizním překvapením. Florbalistky Chodova totiž v repríze Superfinále porazily FBC Ostrava poměrem 3:2, když o své výhře rozhodly v samém závěru utkání. Rozhodující branku vstřelila Marie Havlíčková, která nastoupila v útoku.

Už první třetina naznačila, že na palubovce ČPP Arény se bude hrát zajímavý zápas. Domácí FBC bylo aktivnější, několikrát jej zastavila branková konstrukce, avšak ze své převahy nedokázalo vytěžit branku.

Góly začaly padat až ve druhé dvacetiminutovce. Ve 27. minutě se nejprve prosadila Paulína Hudáková, ovšem za 20 vteřin srovnala Břeská. Ve druhé třetině už další gól nepadl, byť na obou stranách bylo opět k vidění mnoho šancí.

FBC se znovu dostalo do vedení ve 43. minutě, kdy se prosadila Kotzurová. Následujících patnáct minut diváci gól neviděli a vše tak bylo připraveno pro nečekané finále: v čase 58:03 totiž srovnala Balková, které – podobně jako ve finále světového šampionátu juniorek – pomohla clona Janatkové, 33 sekund před koncem pak rozhodla Havlíčková, která nastoupila v útoku.

Chodov si tak veze z Ostravy nečekané tři body a je očividné, že boj o extraligové čelo dostal již ve druhém kole zajímavou zápletku. „Je to rozhodně super, máme nový tým a věděli jsme, že to bude těžký zápas. Stáhly jsme hru na dvě formace, pro větší tempo, řekly jsme si, co budeme hrát a jsem ráda, že to vyšlo,“ hodnotila v přenosů České televize autorka vítězné branky.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:3

branky: 27. Paulína Hudáková, 44. Denisa Kotzurová – 28. Andrea Břeská, 59. Natálie Balková, 60. Marie Havlíčková; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 148; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 11 – Jana Christianová 32; po třetinách: 0:0, 1:1, 1:2;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*