Šlágrem víkendu je souboj Tatranu s Vítkovicemi. Foto: Flickr Floorball in Prague / Flickr Florbal Vítkovice
17. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Jičín má již šest bodů, víkendu vévodí utkání Tatranu s Vítkovicemi

 



Čtyři zápasy má o víkendu na programu Extraliga žen. Druhé kolo totiž začalo již pondělní televizní předehrávkou mezi FBC Ostrava a Chodovem, která skončila vítězstvím pražského týmu, už v pátek pak Jičín zapsal druhou výhru v sezoně, když si poradil 10:4 s Panthers. Utkání tak vévodí střet mezi Tatranem Střešovice a Vítkovicemi, o den později se utkají Olomouc a Bulldogs Brno.

Víkendový program Extraligy žen

MITEL Florbalová akademie MB – FbŠ Bohemians
Sobota, 18:00, Nová MSH Mladá Boleslav
Boleslav nevstoupila do sezony dobře, když podlehla Olomouci, nyní má před sebou další těžkou zkoušku v podobě zápasu s Bohemians. Těm se naopak povedlo derby proti Panthers a zapsali první výhru. Otázkou je, s jakou šíří kádru Boleslav nastoupí, pro vývoj zápasu by to mohlo být klíčové.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 19:00, SH Jižní Město
Nováček z Liberce se v prvním kole prezentoval sympatickým výkonem proti Jičínu, který po druhé výhře v sezoně vede Extraligu žen. Start98 začínal ve Vítkovicích, jeho reálný potenciál se tedy zřejmě ukáže až nyní. Bude zajímavé sledovat, jak si Liberec poradí s větším množstvím zkušeností na straně soupeře.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 3 body

PSN Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 20:00, STODOLA Aréna Střešovice
Jednoznačný šlágr tohoto víkendu. Vítkovice si ústy kapitánky Denisy Ferenčíkové uvědomují, že Tatran bude letos ještě nepříjemnějším soupeřem než kdy dříve, družina okolo Venduly Beránkové si očekávání je jistě sama také vědoma. Prequelem tohoto duelu byl souboj na Czech Open 2022, který mezi oběma týmy skončil smírně 3:3. Pro Tatran se navíc bude jednat o extraligový vstup do sezony.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBS Olomouc – Bulldogs Brno
Neděle, 17:30, SH Čajkaréna Olomouc
Souboje mezi Olomoucí a Bulldogs Brno bývají často vyrovnané, už v minulém ročníku se při obrození Bulldogs hrál na Čajkaréně velmi zajímavý duel. V neděli by do Olomouce měly přijet ještě agresivnější Buldočky, domácí pak budou chtít navázat na bodový zisk s Mladou Boleslaví. Pro tým z Hané se každopádně bude jednat o zajímavou zkoušku toho, jak si poradí bez některých svých tradičních opor, které již v jeho dresu nepůsobí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*