Stříbrné medailistky z nedávného mistrovství světa juniorek se zúčastnily charitativního běhu. Foto: Florbal Chodov Stříbrné medailistky z nedávného mistrovství světa juniorek se zúčastnily charitativního běhu. Foto: Florbal Chodov
20. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorské vicemistryně světa běžely pro dobrou věc

 



Už třetí sezonu běží partnerství florbalového Chodova a značky Peugeot. Francouzská automobilka v České republice podporuje mnoho zajímavých projektů a do některých z nich se zapojují i hráči a hráčky Chodova. Jedna taková akce proběhla v sobotu 10. září. Běžecký zážitkový běh v centru Prahy na Letné s názvem NN NIGHT RUN. 

V rámci odpoledne a večera proběhly dětské běžecké závody PEPCO KIDS CUP S KUŘETEM, nezávodní NUTREND FAMILY RUN, noční běh NN NIGHT RUN na 10 km a charitativní BĚH PROTI RAKOVINĚ PRSU na 5 km. A právě charitativního běhu se zúčastnily i hráčky Chodova a kunratického Startu v čele s trojicí čerstvých medailistek z juniorského MS v Polsku. Trio Emilie Skalíková, Sofie Skalíková a Kristina Zlatníková pomohlo českým juniorkám k historickému postupu do finále MS, ve kterém Češky podlehly švédským favoritkám až v penaltovém rozstřelu.

O necelý týden později úspěšné reprezentantky vystřídaly na pódiu před závodem českou sportovní ikonu Martinu Sáblíkovou a medailemi na krku odpovídaly na zvídavé dotazy moderátora. Jen o pár minut později i se svými spoluhráčkami vyběhly na pětikilometrovou trať BĚHU PROTI RAKOVINĚ PRSU, přičemž následovaly zářivě žlutý elektrický vůz Peugeot e-208, který pravidelně zajišťuje na závodech tichého a ekologicky čistého předjezdce.

Výsledky byly v tomto případě druhořadé přesto je třeba zmínit Emmu Šlopkovou, která se umístila na druhém místě a ukázala, že florbalistky s kondicí rozhodně problém nemají.

Foto: Florbal Chodov

Foto: Florbal Chodov


Autor: tisková zpráva klubu



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*