Vojtěch Rondoš (uprostřed) věří ve světlé zítřky libereckého florbalu. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec Vojtěch Rondoš (uprostřed) věří ve světlé zítřky libereckého florbalu. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec
29. 9. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec poprvé zvítězil. Vytvořili jsme prostředí, do kterého se všichni těšíme, říká kouč Rondoš

 



Liberecké Crazy girls zapsaly proti Panthers Praha první vítězství po návratu do Extraligy žen. Obecně ve třech utkáních, které z jejich strany měly bodový potenciál, ukázaly, že je to nový Liberec, který se nebojí žádné výzvy. Podle trenéra Vojtěcha Rondoše je to o tom, že v Liberci vzniklo prostředí, do kterého se všichni těší.

Rozhovor pro Florbal.cz vznikal ve dvou etapách, jeho stěžejní část po zápase s Vítkovicemi, následně také po utkání s Panthers. „Pro nás určitě kladné, protože jsme zjistili, že jsme schopní hrát s velkou částí Extraligy, ačkoliv jsou za námi pouze tři utkání. Na rovinu: s Vítkovicemi a obecně týmy TOP 4, tak to je pro nás moc. Ale Jičín, tam si myslím, že jsme byli hodně blízko k zisku bodů, se Startem to samé. V obou zápasech nás zklamala koncovka, ale věřím, že se do toho dostaneme a bude to v pořádku,“ hodnotil tři úvodní zápasy Vojtěch Rondoš.

Následovala první výhra po návratu do Extraligy žen nad Panthers Praha. „Středeční zapas hodnotím jedině kladně. V 1. a 2. třetině jsme plnili taktické úkoly a vyvarovali se chyb z předchozích utkání. Díky tomu jsme si vypracovali vedení 4:0 do 3. třetiny. Závěr byl od nás poněkud neklidný. Věřím, že se poučíme a zápasy dohrajeme s větším klidem a více na balónku. Máme první tři body do tabulky, které jsme potřebovali a věřím, že nám dodají potřebné sebevědomí do dalších zápasů,“ hodnotil utkání proti pražskému soupeři.

Ukazuje se, že dvě sezóny ve druhé nejvyšší soutěži týmu prospěly. „Je to tak. Můžeme to hodnotit jedině kladně. Sedli jsme si nad tím a ten restart pro nás byl kladný: naučili jsme se hrát florbal, naučili jsme se vyhrávat a víme, že se ze zápasů nesesypeme,“ říká trenér.

Do Extraligy žen tak vstoupil nový Liberec, který zdatně navazuje na éru několikanásobných mistryň soutěže. Přitom v posledním ročníku mezi českou ženskou florbalovou smetánkou to byla velká křeč. „Určitě. Bohužel, je to tak. Ale teď je tady úplně nový Liberec, holky si věří, je to vidět v tréninkovém procesu a upřímně se již nechci vracet k tomu, co bylo. Je to restart a vyhlížíme nové, lepší časy,“ usmívá se hlavní trenér.

Ten má navíc k dispozici téměř kompletní kádr, který vybojoval postup z 1. ligy. Zdá se tedy, že už neplatí, že Liberec není schopen hráčky udržet. „Určitě je to tak. Jsem moc rád, že se tým takto sešel, až možná v neočekávané síle. Přišly holky, které mají správný charakter a jak říkáte, tak zkušenosti budou to, co bude v určité fázi sezóny rozhodující. Budeme na ně sázet a spoléhat, že je doplní také další hráčky,“ plánuje do dalšího průběhu sezóny.

V týmu panuje dobrá atmosféra. „Je to o tom, jaké podmínky jsme schopni vytvořit a jaké máme prostředí. Nám se povedlo vytvořit prostředí, kde se nejen hráčky, ale také my trenéři těšíme, jsme jedna velká rodina, a to je důvod k tomu, proč třeba hráčky, které byly na střídavých startech, tak chtěly zůstat, připojily se další holky a funguje to, myslím si, výborně,“ hodnotí.

Mají v Liberci myšlenky na play off? „Jsme tým, který postoupil a na rovinu: nechci mít nějaké přehnané ambice, myslím si, že by to nebylo důstojné vůči ostatním týmům. Prioritou je udržet se, když se podaří překvapit v nějakých zápasech a postoupit do play off, tak OK, ale prioritou je udržet se,“ uzavírá Vojtěch Rondoš.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*