Florbalistky Švédska zvítězily 5:3. Foto: IFF Florbalistky Švédska zvítězily 5:3. Foto: IFF
28. 10. 2022 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Repríza finále MS juniorek pro Švédsko poměrem 5:3

 



Repríza finálového duelu ze zářijového světového šampionátu juniorek v Katowicích skončila vítězstvím domácího Švédska poměrem 5:3. Dvě branky zapsala obránkyně Mira Markström, české tři branky vstřelily tři různé hráčky.

Pro juniorské týmy začíná na turnaji EuroFloorball Tour v Uppsale nový cyklus, který vyvrcholí světovým šampionátem ve Finsku. V dnešním utkání tak například na lavičce Švédek debutoval nový hlavní trenér Christoffer Suominen.

Začátek utkání byl gólově výživný, ve čtvrté minutě otevřela skóre Markström, na což v osmé minutě reagovala Klubalová, ale půl minuty poté převrátila misky vah na stranu Švédska jedna ze tří hráček na straně Švédska, které hrály katowické finále – Dynefalk.

Ve druhé třetině se utkání zlomilo na stranu Švédek, které třikrát skórovaly a dostaly se tak do vedení 5:1. Ještě ve druhé třetině snížila Baldreichová a ve třetí části si Češky alespoň připsaly dílčí vítězství, když jedinou úspěšnou střelkyní byla Vernerová.

Švédsko – Česko 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)

Branky: 4. a 36. Markström, 8. Dynefalk, 26. Torngren a 40. Karestahl – 8. Klubalová, 39. Baldreichová a 47- Vernerová.
Střely na branku: 26:20. Bez vyloučení. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (Finsko). Nejlepší hráčky: Mira Markström – Karolína Klubalová.

Česko: Novotná – Facková, Gocová, Machálková, Hlaviznová, Venerová, Matýsková, Kudlová – Klubalová, Baldreichová, Břeská – Stuchlíková, Zerzánová, Vaculová – Soukupová, Lovíšková, Vernerová – Fuchsová a Kubalčíková. Hlavní trenér: Tomáš Martiník

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*