Švédky poráží Češky 9:6 Foto: IFF Švédky poráží Češky 9:6 Foto: IFF
28. 10. 2022 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Velká škoda! Češky neudržely vedení 4:1 a 6:4 a se Švédskem prohrály 6:9. Rozhodlo přísné vyloučení

 



(AKTUALIZUJEME) Ani v utkání číslo 37 to nakonec nevyšlo. Češky sice v průběhu svého prvního vystoupení na turnaji EuroFloorball Tour v Uppsale vedly nad Švédskem 4:1 a 6:4, jenže nakonec padly poměrem 6:7. Rozhodlo se v přesilové hře, po velmi přísném vyloučení Denisy Ratajové.

České florbalistky končí poraženy, utkání se přitom velmi dlouho vyvíjelo poměrně příznivě. Češky sice trávily mnohem méně času na míčku než soupeřky, ty ale často chybovaly a nabízely tak Češkám několik příležitostí.

Domácí Švédky tedy sice vedly 1:0, ale díky brankám Ratajové s Krupnovou se ještě v první části povedlo skóre otočit na českou stranu. Ještě lépe to vypadalo po dvou minutách druhé třetiny: to se totiž po zásazích Mechlové s Brucháčkovou rozhodla švédská střídačka pro time out již za stavu 4:1 pro Češky.

V dalším průběhu zápasu Češky konstantně udržovaly vedení, a to až do posledních deseti minut.

V 51. minutě totiž snížila Dahlström, o dvě minuty později srovnala Molin. Klíčový moment zápasu přišel následně: v čase 53:59 totiž blízko stojící švýcarský sudí Crivelli vyhodnotil souboj Ratajové s Andersson jako nedovolený a Ratajovou vyloučil. Situaci můžete shlédnout na videu níže.

Vyloučení Denisy Ratajové

Přesilovou hru využila Joelsson, následně se trefila Wibron a skóre uzavřela při power play Boric Svärd.

Švédsko – Česko 9:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Krásnej zápas, jen tak dál, jak jsme se nebáli s nima hrát, vono to jednou dopadne, třeba na MS.

  • Petr 2 napsal:

    Proč přísné vyloučení? Strčila ji hůl pod nohu a Švédka uklouzla po čepeli. Na zpomalení je to vidět. Jistě nezaviněné, ale dvojka jasná.

Napsat komentář

*