Start98 má před sebou šlágr s Olomoucí. Foto: Start98 Kunratice
12. 11. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Olomouc vyzve Start, těžké výzvy pro Bulldogs, Boleslav a Liberec

 



Extraliga žen nezastavuje ani v rámci druhého víkendu, během kterého probíhá Mistrovství světa mužů 2022 ve Švýcarsku. Šlágrem by měl být nedělní souboj mezi Olomoucí a Startem98, velké výzvy stojí před Bulldogs Brno, Mladou Boleslaví a Libercem.

Program 9. kola Extraligy žen

Finance Novák FBK Jičín – FbŠ Bohemians
Sobota, 16:00, Sportovní areál Jičín

Program tohoto víkendu otevírá souboj Jičína s Bohemians. Favorit se ukrývá v pražském týmu, který bude muset eliminovat především všechny hrozby, které vyprodukuje první formace Jičína. Ve prospěch Bohemians by mohla hrát také šíře kádru, nevýhodou by mohly být zkušenosti, které leží především na straně Jičína. 
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
Sobota, 17:00, SC Dubina Ostrava

Oba ostravské zápasy začínají ve stejnou dobu, víkendovým šlágrem číslo 2 by měl být souboj Vítkovic s Bulldogs. Brněnský tým zažívá své extraligové obrození a jistě, hoden své pověsti, nenechá favoritovi nic zadarmo, nicméně větší kvalita Vítkovic by se – zřejmě časem – měla projevit. Bude ale zajímavé sledovat, jak si omlazený tým Vítkovic poradí s novým stylem hry, kterému vlastně ještě v nejvyšší soutěži nečelil. 
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 17:00, ČPP Aréna Ostrava

Druhá ostravská kapitola tohoto víkendu se napíše v prvním ze tří soubojů, které mají poměrně jasného favorita: Liberec ale nemohou hráčky FBC Ostrava podcenit, vždyť se naposledy prezentoval velmi solidním výkonem proti Tatranu. Dá se očekávat, že o něco podobného se Crazy girls pokusí také na půdě FBC, které by ale postupem času mělo ukázat svou větší kvalitu. 
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

PSN Tatran Střešovice – Panthers Praha
Sobota, 19:00, STODOLA Aréna Střešovice
Pražské derby přinese s největší pravděpodobností další pokus florbalistek Panthers, dostat se na extraligovou vlnu a zachránit tak velmi špatně rozjetou sezónu. Tatran je v utkání favoritem a trápící se Panterky se budou pokoušet o další malý zázrak poté, co utrpěly další těžkou porážku s Chodovem.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

FBS Olomouc – FAT PIPE Tigers Start98
Neděle 15:00, SH Čajkaréna Olomouc

Nedělní program začíná na pohled tím možná nejzajímavějším duelem tohoto kola. Olomouc v minulém kole konečně zabrala a v nastoupené cestě musí pokračovat, chce-li bezpečně postoupit do play off. Tam jistě chce zamířit také Start, o motivaci obou soupeřů je tak postaráno. Navíc se oba prezentují aktivním a útočným florbalem, takže by v tomto zápase mohlo padnout větší množství branek. 
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 2 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – MITEL Florbalová akademie MB
Neděle, 17:00, SH Jižní Město
Do posledního zápasu víkendu jde Chodov v pozici jasného favorita, jeho výhra nad Panthers se navíc blíží výkonu, který předvedly proti stejnému soupeři Vítkovice, aby vzápětí proti Boleslavi zapsaly rekordní extraligové vítězství. Lze předpokládat, že hráčky Boleslavi přistoupí k zápasu proti Chodovu podobně, tedy obdrží speciální dílčí úkoly, které zůstanou za dveřmi jejich kabiny. Bude zajímavé se následně dozvědět, jestli v nich byly úspěšné a sledovat, čeho budou proti Chodovu schopny dosáhnout.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*