21. 2. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Trenéři ke šlágru víkendu: Dvě třetiny byly pro Herbadent, jedna pro Vítkovice

 



Vedle boje o play off se v Ostravě zápolilo také o nejvyšší posty v tabulce. Třetí Vítkovice se postavily vedoucímu Herbadentu a bylo se na co dívat. Šampionky z Prahy sice první dvě třetiny své soupeřky přehrávaly, v té třetí se ale dostaly pod tlak. Trenér vítězek Martin Klein dokonce uvedl, že si za třetí část zasloužily vyhrát Ostravanky.

Utkání zhodnotil poměrně vlažně už bezprostředně po závěrečném hvizdu. „Je škoda, že jsme neproměnili šance v prvních dvou třetinách, pak by naše vítězství bylo zasloužené, za tu třetí si naopak zasloužily vyhrát Vítkovice, náš výkon byl špatný,“ nadiktoval do online přenosu.

O den později svá slova doplnil. „Z naší strany nebylo v utkání nasazení, holky se trápily a bohužel nehrály tak, jak jsou schopné,“ nezamlouval se mu herní projev a tvrval na tom, že si Vítkovice zasloužily vyhrát. „Za třetí část ano, ale sportovní štěstí tomu asi tak nechtělo a stálo při nás. Soupeř nedal vyložené šance, my naopak góly dali,“ ulevilo se mu nakonec.

Jeho protějšek Jiří Velecký si pochvaloval, že utkání bylo poměrně pěkné. „Úvodní dvě dějství nás soupeř o něco převyšoval, ale holky zvládly takticky se udržet v zápase,“ popsal svůj pohled na zápas. A dodal, co jeho svěřenkyně trápí. „Je pořád vidět, že ne všechny naše holky jsou na tom stejně individuálně dobře jako většina hráček soupeřek, zejména co se týče čtení hry a následné realizace situací,“ uvedl, na čem musí s týmem ještě zapracovat.

Jenže Vítkovice plnily taktické pokyny, byly bojovné a měly jistotu v brance. „Výborně zachytala gólmanka Lucka Kluzová,“ vyzdvihl Velecký. Tolikrát zmíněnou 3. třetinu viděl podobně jako kolega Martin Klein. „Třetí třetina pak už byla vyrovnaná a řekl bych, že nejednou jsme soupeře dostali do úzkých. Nakonec rozhodla jedna situace, kterou Terka Urbánková využila,“ narážel na poměrně snadnou třetí branku, kterou dala Urbánková svému bývalému klubu.

Nicméně s výkonem svého celku byl spokojen, vždyť ještě 160 sekund před koncem držely Vítkovice stav 2:2. „S prohrou samozřejmě spokojeni nejsme, ale určitý posun na hráčkách vidět byl. A teď je na nich, aby to potvrzovaly dále i proti slabším soupeřům, než jakým je Herbadent,“ uzavřel Jiří Velecký.

Útočnice Herbadentu Magdalena Klímová si zase pochvalovala atmosféru, jakou dokázalo přítomných sedm desítek diváků tomuto šlágru vytvořit. „Tento zápas měl být jednou z posledních prověrek před nadcházejícím play off, tomu odpovídala i skvělá atmosféra v hale,“ líbilo se jí.

Byla si také vědoma toho, že Herbadent nehrál nejlépe. „Vítkovice s námi dokázaly držet krok celý zápas a ve 3. třetině nebyly daleko od výhry, ale nám se naštěstí ke konci utkání podařilo vstřelit důležité góly a tím dovést zápas do vítězného konce,“ zakončila mladičká útočnice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*