Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 1. 2023 Ženský florbal (10) KOMENTÁŘŮ

TOP 10 ČESKÝCH FLORBALISTEK ZA ROK 2022: Krupnová se udržela na trůnu, na dalších medailových pozicích debutantky

 



Eliška Krupnová je nadále podle Florbal.cz nejlepší českou florbalistkou. Na dalších medailových pozicích ale došlo ke změně, kdy bylo potřeba zohlednit jednak vynikající formu ve švédské ženské Superlize, ale také domácí premiérový titul pro FBC Ostrava.

1. Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam IBK, Švéd.)
Loni: 1. místo

Eliška Krupnová v dresu Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se

Eliška Krupnová. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se

Eliška Krupnová zůstává vládkyní českého ženského florbalu. Po prodloužení smlouvy s Pixbem pokračuje ve výborných výkonech a především velkém pozitivním vlivu na celý tým Pixba. Rovněž pokračuje jako lídr národního týmu, který vede jako kapitánka. Její čas tedy ještě zdaleka neskončil.

2. Vanessa Rebecca Keprtová (Florbal Chodov / Rönnby Västerås IBK, Švéd.)
Loni: 7. místo

Vanessa Rebecca Keprtová má za sebou debut na světovém šampionátu žen. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Vanessa Rebecca Keprtová. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Vanessa Rebecca Keprtová se postavila na vzdor všem premisám, že díky své subtilní postavě nebude mít ve švédské ženské Superlize dostatečný prostor vyniknout. Naopak, Keprtová je dnes považována za jednu z favoritek zisk trofeje pro nejlepšího nováčka v soutěži a má dobře nakročeno také v národním týmu.

3. Michaela Mlejnková (FBC Ostrava)
Loni: 10. místo

Foto: FBC ČPP Ostrava, Český florbal

Michaela Mlejnková. Foto: FBC ČPP Ostrava, Český florbal

Michaela Mlejnková se zhostila nelehkého úkolu a dovedla jako kapitánka ženy FBC Ostrava k jejich historickému titulu. O to více je z jejího osobního hlediska cennější tím, že ze sebe definitivně smyla nálepku hráčky, které se příliš nejde prosadit proti silným soupeřům: Superfinále proti Chodovu rozhodla dvěma zásahy a po zásluze ji tak patří medailové místo v našem žebříčku.

4. Denisa Ratajová (Pixbo Wallenstam IBK, Švéd. / Zug United, Švýc.)
Loni: 2. místo

Denisa Ratajová hrála prim ve víkendových výhrách Zugu Foto: Michael Peter

Denisa Ratajová. Foto: Michael Peter

Denisa Ratajová po letech opustila Švédsko a místo Pixba nyní hájí barvy Zugu. Pokračuje ve výborných výkonech a je jistě kvalitní vyslankyní českého ženského florbalu v zahraničí, avšak jízda Keprtové nebo titul FBC Ostrava ji v pomyslném pořadí odsouvají mimo medailové pozice.

5. Vendula Maroszová (1. SC Vítkovice)
Loni: 8. místo

Vendula Maroszová. Foto: Český florbal

Kapitánka stříbrných juniorek prožila z osobního pohledu skvělou sezónu, na šampionátu v Katowicích byla příkladnou vůdkyní svého týmu, pro posun na vyšší příčky ji ale chybí extraligový úspěch s Vítkovicemi, když se Rytířky musely sklonit před FBC Ostrava. Pokud ale Vítkovice udrží kromě Maroszové například také Dominiku Buczek, má ještě co ukázat také mezi českými florbalovými mantinely.

6. Jana Christianová (Florbal Chodov)
Loni: 3. místo

Jana Christianová je nejzkušenější florbalistkou Chodova. Foto: Florbal Chodov

Jana Christianová. Foto: Florbal Chodov

Jana Christianová je brankářskou stálicí, která neochvějně stráží branku Chodova. Její role vzrostla po razantních změnách v chodovském kádru, nicméně pozice za uplynulý rok 2022 musí ovlivnit to, že Chodov nezískal ani jednu ze dvou domácích trofejí.

7. Karolína Suchá (Florbal Chodov / Täby FC, Švéd)
Loni: –

Karolína Suchá v dresu Täby Foto: Per Wiklund, perwklund.se

Karolína Suchá. Foto: Per Wiklund, perwklund.se

Karolína Suchá je první novickou v žebříčku nejlepších florbalistek Florbal.cz. Po přestupu do Täby se zařadila mezi důležité členky týmu, podobně, jako neochvějná brankářská jednička Lenka Remešová, která se upřímně do našeho výběru nevešla jen velmi těsně, každopádně si ale alespoň touto formou zmínku zaslouží. Suchá je ve Švédsku produktivní a lze očekávat, že se ještě zlepší.

8. Michaela Mechlová (Tatran Střešovice)
Loni: –

Michaela Mechlová v utkání proti Norsku. Foto: Karolina Sommer, IFF

Michaela Mechlová. Foto: Karolina Sommer, IFF

První ze dvou objevů roku 2022 v našem žebříčku – Michaela Mechlová. Dravá obránkyně zazářila na šampionátu juniorek v Katowicích, do důležité role se dostává také ve střešovickém Tatranu. Jako jedna z hráček vlastně ještě stále nastupující generace má navíc ještě dost před sebou.

9. Karolína Mezerová (FbŠ Bohemians)
Loni: –

Karolína Mezerová. Foto: Martin Adamec, FbŠ Bohemians

Karolína Mezerová je druhou kometou, která se do výběru dostala díky výborným výkonům v Katowicích a v dresu Bohemians. Je jednoznačným lídrem zelenobílého týmu, v budoucnu bude zajímavé sledovat, jakým způsobem se dokáže popasovat s rolí například v ženském národním týmu, kam jednoznačně směřuje.

10. Lucie Řezáčová (UHV Skorpion Emmental Zollbrück, Švýc.)
Loni: –

Nikol Pekárková (vlevo) s Lucií Řezáčovou válí v dresu Zollbrücku. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey

Nikol Pekárková (vlevo) s Lucií Řezáčovou. Foto: Fabrice Duc, Swiss Unihockey

Lucie Řezáčová je hráčkou, která možná nemá tolik pozornosti, přesto je pro Zollbrück extrémně důležitým článkem. Produktivní hráčka je v řadách Škorpionek třetí sezónu a ukazuje se, že ročník 2022/2023 by mohl být jejím nejpovedenějším.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • R napsal:

    Tak tohle je dobrá sračka teda

  • petra napsal:

    Tak vidím, že florbaloví odborníci opět zaperlili.
    Nezpochybňuji kvality ostatních hráček.Jen mě překvapilo, že účast ve švédském superfinále se dvěmi vstřelenými góly a doposud poměrně slušná forma- první místo v bodování ve švýcarské lize stačí jen na čtvrté místo???

  • NM napsal:

    rok od roku větší a větší bída
    raději se na to, chlapci, vykašlete 🙂

  • PPP Š+G napsal:

    Ratajová, i kdyby byla první na světě, tak doma bude alespoň druhá, nebo třetí za Mlejnkovou.?????????????????????????????????

  • repre napsal:

    A Mlejnková se prosadila proti silným soupeřům? Ale to je SWE,FIN a SUI a tam se prosazuje v úterý a v dubnu. Počkejte teď na kvalifikaci tam zazáří.

  • Pavel napsal:

    Christianová? Ta možná za zásluhy z minulosti a za jméno. Nevím, kde se kolem ní bere taková aura, dávno už není nejlepší ….
    Kde je třeba Remešová?

    O Mlejnkové snad raději nemluvit, stačí počkat do víkendu, jak dostane ona a její FBC na zadek a odjedou z Finska s brekem…

    • Jakub napsal:

      Naprosty souhlas s Christy, asi zasluhy ale vykonostne uz neni nejlepsi golmanka. Jen si myslim ze Remesova neni ani tak dobra jako ona nebo kdyz uz tak stejna uroven, pravda ze posuzuji dle repre nesleduji ji v zahranici, tak treba se posunula

  • Pan M. napsal:

    Mě zarazilo, že tam jsou tři hráčky z juniorského MS a ani jedna z nich není objev letošního roku Brucháčková, která na šampionátu zazářila a táhne Bulldogs k pátému místu po základní části…

    • Brno napsal:

      Přesně, tahne Buldočky jako žádná jiná hráčka v jiném týmu, Mezerová asi ještě brzy. Ale jinak nominace to je jeden velký masakr.

  • ADALBERT napsal:

    V mužích: Beneš, Bauer, Němeček, Langer, Havlas, Hemerka, Dóža, Tomašík, Delong, Majer

Napsat komentář

*