Sparta a Chomutov budou intenzivně spolupracovat. Foto: Sparta Praha Florbal Sparta a Chomutov budou intenzivně spolupracovat. Foto: Sparta Praha Florbal
2. 2. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta oznámila spolupráci s Chomutovem, kam vyveze Superligu. Týmy si pomůžou hráčsky i díky know-how

 



Superligová Sparta Praha a prvoligový Chomutov budou nadále intenzivně spolupracovat. Informaci oficiálně oznámily 29. ledna, nyní mu daly také tiskovou podobu. V rámci spolupráce, která se bude týkat primárně hráčů a know-how se také dočkáme výjezdního superligového utkání.

Sparta a Chomutov spolupracují od letošní sezóny, nyní bude jejich vzájemná kooperace ještě intenzivnější. Primárně se bude týkat střídavých startů ve všech čtyřech nejvyšších kategoriích: mužích, juniorech, ženách a juniorkách.

Spolupráce bude probíhat také na bázi sdílení know-how a tréninkových kempů. Na projekt ženského prvoligového School Matche pak v sezóně 2023/2024 naváže výjezdní superligové utkání. Bude se tak jednat o další akci elitního florbalu v Chomutově poté, co se zde v minulém roce odehrál finálový den Poháru Českého florbalu.

„Výběr klubu se kterým jsme „spojili“ síly a zahájili spolupráci iž na začátku letošní sezóny měl své opodstatnění. Chomutov vnímáme jako ambiciózní tým, který se chce posouvat a odvádí dobrou koncepční práci s mládeží. To byl pro nás stěžejní parametr pro takovou spolupráci.  Věřím, že máme Chomutovu co nabídnout a naší spoluprací přispějeme k ještě lepším výsledkům a stejně tak nejdeme oblasti a témata, které mohou být i pro nás inspirací a obohacením našich zkušeností,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Sparty Miroslav Medal.

Chomutovský předseda Martin Bocian pak Spartu popsal jako jeden z nejlépe fungujících klubů v Česku. „Dlouhodobě se mi líbí koncepční práce Sparty, považuji ji za jeden z nejlépe fungujících klubů v českém prostředí. Proto jsem velmi rád, že jsme se domluvili na širší spolupráci. Mám velkou radost z dosavadní spolupráce. Povedl se nám úvodní projekt školního utkání žen a pochvalujeme si i hráčskou spolupráci, kdy mladí Sparťani doplňují naše mužská a juniorská družstva. Věřím, že jsme vykročili správnou nohou a velmi se těším na další spolupráci,“ uvedl.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*