Adam Šmíd je nově hráčem Vítkovic. Foto: Sokoli Pardubice Adam Šmíd je nově hráčem Vítkovic. Foto: Sokoli Pardubice
4. 5. 2023 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Do Vítkovic přichází útočník Adam Šmíd. Chci splatit důvěru vedení, říká

 



Po odchodu Adama Delonga do Mladé Boleslavi je známo také první nové jméno, které zamíří směrem do Vítkovic. Ostravský tým ukázal na Adama Šmída, pro kterého bude angažmá na Dubině vůbec první zkušeností s českou nejvyšší soutěží mimo Pardubice. Bývalý juniorský reprezentant podepsal tříletou smlouvu.

Adam Šmíd dosud v české nejvyšší soutěži působil výhradně v Pardubicích, za které zvládl odehrát pět superligových ročníků. Ve svých 21 letech se nyní přesouvá do Vítkovic. „Věřím, že ukážu co ve mně je a splatím tím důvěru, kterou mi vedení dalo,“ uvedl mimo jiné v tiskové zprávě svého nového týmu.

Podle prezidenta Vítkovic Tomáše Krásného je Šmíd dlouhodobě vytipovaným hráčem. „Adama jsme si vyhlédli již dříve. Myslíme si, že je to hráč, který vhodně doplní naši sestavu. Je pro nás důležité, že se jedná o bodového hráče, který je využitelný v různých herních situacích. Rovněž je důležité, že povahově je takový typ, který velice dobře zapadne do naší kabiny. Je obrovsky perspektivní, takže se s ním dá počítat v dalších letech. Myslím si, že s ním trenéři mohou dobře pracovat a bude pro náš tým obrovským přínosem,“ nepochybuje vítkovický muž číslo 1.

Pardubice ve svém tiskovém prohlášení sympaticky uznaly Šmídovy vysoké herní kvality. „Odchod Adama je pro nás samozřejmě obrovské oslabení a hledat náhradu za něj bude téměř nemožné. Na druhou stranu se o jeho pozici budou muset poprat další hráči, pro které to naopak může být zajímavá motivace. Asi všichni vnímáme, že Adam už Pardubice přerostl a je na čase, aby se posunul dál a získal další zkušenosti. Jeho odchod, tak všichni naprosto respektujeme a z pohledu jeho dalšího vývoje je to logický krok. Adamovi přejeme hodně štěstí v jeho další sportovní i životní etapě a věříme, že se naše cesty v budoucnosti ještě spojí,“ řekl generální manažer Martin Zozulák.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Krasoň napsal:

    Miško, zase tam máš chyby. U citace Šmída. Mě/Mně. Zapracuj na tom, už jsme to minule probírali. Dík.

  • Radek T napsal:

    Na fotce stránkách Vítkovic je v dresu číslo 65. Jedná se o číslo Zubka.
    Zubek přestupuje?

    • Honza napsal:

      Jde studovat do Prahy a proto jde do Tatranu.

    • DJ napsal:

      To je spíše chabý marketing Vítkovic. Tady máš dres, vyfotíme, čau.
      Zato Bolka si udělá video, rozhovor, jako sorry, ale tohle dělají dobře.

      • Komik napsal:

        Vzhledem k počtu shlédnutí…. úplně irelevantní. I kvokající slepice má na instagramu větší sledovanost než video o posile Bolky nebo instagram posily Vítkovic.

      • fik napsal:

        Proboha co to meleš ???Kolik ti je roků??Fotka Šmída byla pořizována když se objevil v Ostravě na semifinále
        Jo a když jsme u toho co myslíš dal Besta a Delong nějaký gól za Vítkovice nebo jen za reprezentaci ??Když už tak chválíš Bloku tak to je trošku trapné !!!

  • Petr 2 napsal:

    Pardubice bez Šmída, to je pomalu záloha na sestup.

Napsat komentář

*