Michal Podhráský ukončil kariéru. Foto: Otakar Prášek, Florbal Chodov Michal Podhráský ukončil kariéru. Foto: Otakar Prášek, Florbal Chodov
18. 5. 2023 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Po sérii příchodů také odchody. Konec kariéry ohlásili Michal Podhráský, Maxa a Doubek

 



Po sérii příchodů na Chodov následují také odchody. Hned trojice současných chodovských florbalistů totiž už na nejvyšší úrovni působit nebude: konec ohlásili Michal Podhráský, Daniel Maxa a Šimon Doubek. Ondřej Lupoměch se pak bude věnovat trénování ve Startu98

Nejznámějším jménem, které na Chodově končí, je Michal Podhráský. Mladší bratr hlavního trenéra Davida má 32 let a kromě Chodova působil také v Tatranu Střešovice, ale především má zahraniční zkušenosti z TPS Turku a Wintherthuru. Jeho kariéru nyní zastavují zdravotní problémy. “Nebýt zdravotního stavu, tak jsem určitě ještě pokračoval jako hráč. Po krátké konzultaci magnetické rezonance s panem doktorem bylo rychle rozhodnuto, že noha už další sportovní zátěž na úrovni Superligy nezvládne. Mrzí mě to, ale upřímně jsem s tím byl smířený. Už od ledna jsem tušil, že tohle nebude prkotina, kterou vyléčím klidem. Kluky budu určitě nadále sledovat a držet jim palce!“ uvedl pro tiskové prohlášení.

Ze zdravotních důvodů končí také Šimon Doubek, který přišel na Chodov v mládežnických letech z Tatranu Střešovice. V posledních letech jej trápila zranění, přesto je juniorským mistrem světa z Halifaxu. „Více než deset let byl Chodov mým druhým domovem, ve kterém jsem zažil spoustu zážitků, jak v mládežnických kategoriích tak i v mužích. V průběhu let jsem byl svědkem neuvěřitelných vzestupů – první české zlato na mistrovství světa, a prožíval náročné pády, které také zapříčinily můj konec. Chodovu bych chtěl poděkovat za všechny ty roky a příležitosti, které mi nabídl. Byla to skvělá jízda, ale teď je na čase se posunout v životě dál. A i když se mé dny aktivního hráče uchýlili ke konci, láska k Chodovu přetrvá. Těším se, že budu tým podporovat z tribuny,“ říká.

Daniel Maxa pak na elitní úrovni ve 24 letech. Jedná se o dlouholetého hráče Chodova, který sbíral zápasy také ve Startu98, ovšem primárně byl známý jako vůdčí tvář chodovských mládežnických týmů. Za jeho koncem jsou pak časové důvody.

Posledním odchodem je Ondřej Lupoměch. Gólman ale zůstane ve strukturách Floorball Group a povede mužský tým Startu98 společně s Filipem Řehulkou.

Se všemi hráči se prostředním tiskové zprávy rozloučili také David Podhráský s Ondřejem Neumanem. „V prvé řadě všem klukům nelze jinak, než-li poděkovat. Každý se zapsal svou kapitolu a významem v týmu i klubu. Loupák nám pomohl vyřešit akutní problém spolehlivě, splnil si sen a moc se těším na spolupráci v další roli.

Dan Maxa je hráč a osobnost a člověk, kolem kterého bychom chtěli stavět tým budoucnosti, bohužel florbal a nároky dnešní doby nejsou pro každého a respektujeme, že nyní pozornost bude směřovat k jiné životní etapě.

Šimi Doubek je pro mne silná osobnost se kterou jsem měl tu čest hned 2x v kariéře pracovat a je to pro mne bolestné, jsem si jistý, že měl potenciál daleko výš, ale zdravotní stav jej zastavil nečekaně brzy.

A Michal Podhráský? Silná osobnost, ryzí sportovec, upřímný, otevřený a rázný člověk – má mou velkou úctu a respekt a věřím, že najde stejný drajv i pro jinou roli v klubu a bude v ní tak skvělý, jako v roli hráče. Takové persony nesmí náš sport a klub ztrácet – moc mu přeju aby ho další životní etapa pohltila a chtěl se realizovat v nové roli a mrzí mne, že nemohl končit s pohárem nad hlavou. Není mnoho hráčů, kteří by si takový konec zasloužili více než právě on,“ uvedl Ondřej Neuman.

David Podhráský pak věří, že jeho společná florbalová kapitola s bratrem Michalem ještě neskončila. „Co se bráchy týče, tak to se samozřejmě popisuje nejhůř. Vím, jak florbal miluje a že by dobrovolně nekončil. Ale také vím, kolik si toho v posledních letech vytrpěl fyzicky i psychicky. A zdraví máme jen jedno. Asi jsme si oba představovali, že toho na Chodově dosáhneme ještě víc, ale jsem strašně rád, že jsme to spolu zažili a doufám, že naše společná florbalová kapitola ještě zdaleka nekončí!“ uvedl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr 2 napsal:

    Pro rozšíření obzorů:

    Maxa přišel na Chodov z Wizzardů o rok později než Doubek z Tatranu, ale chápu, že rozklíčovat klub pod názvem DDM Praha 10 je bez znalosti pražského prostředí obtížné. Informace o kariéře hráčů jsou dostupné na webu ČF.

Napsat komentář

*