19. 3. 2012 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Herbadent a Bohemians jsou v semifinále, na své soupeře čekají

 



Žhaví kandidáti na zápas o titul – Herbadent a Bohemians – postoupili v nejkratším možném čase do semifinále. Jména svých soupeřů pro další kolo play off ale ještě nevědí. Jasno může být ve středu, Vítkovice i Liberec vedou 3:1 na zápasy.

Herbadent se v sérii s ELITE držel tradice: svému soupeři povolil v každém zápase vstřelit pouze jediný gól a tentokrát ještě zvýšil počet vstřelených branek. V sobotu 9, v neděli 11, za soupeřky vždy snížila Hana Poláková. Na druhé straně se ve druhém zápase blýskla čtyřmi góly Tereza Urbánková.

ELITE nezabalilo utkání ani za rozhodnutého stavu, góly ovšem nepřicházely. „Dnes jsme hráli nejotevřenější hru celé série, což se koneckonců projevilo i na výsledku,“ uvedl kouč žlutočerných Jan Kratochvíl. A netajil se tím, že vítězkám bude fandit v dalších bojích. „Držím jim palce na titul, především kvůli ohlášenému konci legendy Kotíkové,“ vyznal se.

Stejně jako Herbadent si dva týdny volna vybojovaly i hráčky Bohemians. Se Židenicemi o to v Brně ale svedly daleko tužší boj. Sobotní zápas sledovala nejvyšší návštěva víkendu (114 diváků) a společně s domácími hráčkami protestovala proti tomu, že střela Ivety Hyršlové, která se zvláštně odrazila z branky do hřiště, byla uznána jako gól. FbŠ vyhrálo i bez své kapitánky Elišky Křížové 5:3, přesto v Brně věřili, že sérii protáhnou.

Do nedělního zápasu nasadili do branky místo Venduly Novákové, která chytala s teplotou, Ivanu Starečkovou, ovšem  Bohemians komplikace nepřipustili. Hyršlová s Kamilou Bočanovou jim 3 body pomohly k výhře 8:4, první z nich se dostala do čela bodování play off.

Trenér Bohemians Jakub Doubrava soudil, že sérii rozhodly zkušenosti. A jeho brněnský protějšek Marek Loskot v podstatě souhlasil. „Bohemka má samozřejmě velkou kvalitu, ale dnes jsme jí výhru ve 2. třetině doslova odevzdali (Židenice ji prohrály 1:5 – pozn. aut.). Jsem rád, že se holky rozloučily se sezonou a s výbornými diváky krásnou ofenzivní třetí třetinou,“ řekl trenér Sokola.

Kdo se ještě neloučí, to jsou týmy ve zbylých, velmi vyrovnaných sériích. Vítkovice a Liberec udělaly o víkendu velký krok směrem k postupu, když vyhrály oba zápasy.

Vítkovice ovšem svého ostravského rivala FBC udolaly jen těsně. V sobotním zápase (3:2) vzala svému týmu naději na vyrovnání Denisa Ratajová, kterou rozhodčí vyloučili dvakrát během závěrečných 4 minut. Pod všechny góly vítězek se podepsala Zuzana Macurová. V neděli pak byla klíčem k úspěchu Vítkovic jejich rychlá odpověď na snížení Karin Vavrečkové (13 vteřin po ní se trefila Denisa Ferenčíková) a vynikající Hana Ranochová v jejich brance.

Liberec s Chodovem odehrály dva odlišné zápasy. V tom sobotním kralovaly Crazy girls poměrně jasně a i když Chodov následně snížil, o vítězství bylo prakticky rozhodnuto už po 2. třetině. Nedělní duel se naopak po vyrovnání Petry Beránkové z 53. minuty musel prodlužovat. V 8. minutě nastavení pak utekla liberecká útočnice Petra Cinkánová a své sólo proměnila vítěznou trefou.

Dramatický duel ocenili i oba trenéři. „Toto čtvrtfinále je takové, jaké má být. V zápasech rozhodují maličkosti a někdy i štěstí,“ podotkla liberecká Lenka Bartošová. Chodovský Ondřej Neuman děkoval hráčkám za to, že se dokázaly vrátit do zápasu. „Ale pokud chceme s touto sérií něco dělat, musíme hrát 60 minut,“ zdůraznil.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Jde vidět, že autor zápas Remedicum neviděl ani z vlaku, protože nebýt vynikající Kubíčkové v bráně, tak by mohly jít holky z Pepina na párek už vždy po prvních třetinách.

    • D. napsal:

      ale chytá za ně, chytá…takže to bylo výsledkově pořád celkem vyrovnané. Ikdyž v poli tak úplně povětšinou ne.

      • morčátko napsal:

        Lego snad patří do týmu ne? Nebo je samostatnou jednotkou? 😀 je jedno, jestli to bylo vyrovnané kvůli hře útočníků, beků nebo brankářky, prostě je to tým …

        • .... napsal:

          Hlavně předpokládám, že Lego góly nedávala.. No i když, v naší extralize je možné už úplně vše..

  • gaby napsal:

    Napsat,že Ratajová vzala týmu naději,když srovnám jak hraje celou ligu,mi připadá nefér,je to obránce,tak brání.Ne vždy je posouzení rozhodčích v souladu se situaci na hřišti,u toho však autor článku už zřejmě nebyl.Souhlasím,že Lego podala nadstandartní výkon a být Vítkovicemi,velmi by mě trápil odchod golmanky takového kalibru!!!Doufám,že Vítky půjdou do finále,mají na to!!

Napsat komentář

*