22. 3. 2012 Extraliga žen (13) KOMENTÁŘŮ

Chodov zastavil Liberec obrannou zdí. Crazy Girls zápas nezvládly

 



Sedm sérií čtvrtfinále play off z osmi v mužské i ženské extralize dohromady už skončilo. Jen jediná ještě bude pokračovat o víkendu (v sobotu v Liberci, případně v neděli na Chodově). Stejně jako loni se v nejdramatičtějším klání 1. kola vyřazovacích bojů setkal modrobílý tým z pražského Jižního Města (po základní části 4., 47 bodů) s Crazy girls (po základní části 5., 42 bodů).

Podle loňského modelu by postup do semifinále slavil už v neděli Liberec, jenž vedl 3:1 na zápasy. Ovšem letos se hraje na 4 vítězství. A k 5 loňským (3:2 pro Liberec) tak přibude minimálně 6 duelů aktuálního play off. Chodov včera vydřel snížení v sérii na 2:3 díky těsnému úspěchu 4:3.

A to většinu třetí dvaceminutovky odolával tlaku Liberce, jenž na závěr do hry povolal místo brankářky šestou hráčku do pole. Přes skvěle organizovanou obranu v čele s gólmankou Kristýnou Provázkovou se však nemohl prosadit.

Provázková při chytání stíhala číst hru soupeřek a komandovat si hráčky před sebou. Zvlášť při oslabeních byla hodně slyšet. „Co se pohybuju v bráně, jsem zvyklá komunikovat s hráčkami, řídit si to před sebou,“ vykládá dvacetiletá gólmanka.

Obrana díky jejím pokynům postavila kolikrát nerozbitnou zeď, zdálky se Liberec prosazoval jen s námahou. „A před bránou byly důraznější, stíhaly to odpalovat,“ podotýká obávaná liberecká snajperka Simona Kabeláková. „Navíc jsme střílely méně než v ostatních zápasech. Všechno se odvíjelo od toho, že jsme prohrávaly osobní souboje, chodily jsme do nich pozdě a na střelu pak bylo méně času,“ říká.

Pár jejích projektilů k Provázkové doletělo, řadu z nich ale zastavily bránící hráčky. „Holky hodně střel zblokovaly, za což bych jim chtěla poděkovat. Byl to jeden ze základů úspěchu,“ oceňuje chodovská brankářka. A pochvaluje si, jak se díky komunikaci zlepšuje hra týmu. „Když holky vědí, co mají dělat, udělají to. Nebudu jim kecat do útoku, ale tohle si ohlídat musím. Bránit gólům je moje práce, holky mají leccos zažité, ale občas si to prostě odřídím,“ usmívá se Provázková.

Její tým měl nůž na krku. Prohra = konec sezony. Liberec mohl jít do zápasu v relativní pohodě, jenže… „Říkaly jsme si, že je to o trpělivosti, že Chodov musí… Chtěly jsme do toho jít na 100 procent, jenže jsme byly slabé v osobních soubojích, to rozhodlo,“ zlobí se Kabeláková.

Kapitánka Crazy girls už se svými spoluhráčkami nechtěla žádné příště, zadní vrátka s vědomím, že pořád v sérii povedou, i když ve středu prohrají, nechaly zavřené. „I když víš, že máš dva zápasy k dobru, nikdy nejdeš do zápasu s tím, že dneska můžeš prohrát. Takhle to nefunguje. Všechny jsme chtěly uspět, trošku pošetřit síly…“ poznamenává.

Své nyní může sehrát psychika. Chodov sice pořád v sérii ztrácí, ale zase je tím, kdo se jako poslední radoval z výhry. „Určitě psychika hraje roli na obou stranách. Výhoda, nebo nevýhoda – to bych neřešila,“ odbude téma Provázková.

Tohle drama nekončí, o víkendu se šlágr play off rozetne.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Vojtěch napsal:

    Kiki Provázková opravdu chytala bravurně, je to skvělá gólmanka. A chodovské hráčky opravdu dobře clonily. Ale dovolil bych si nesouhlasit s titulkem, že Crazy girls zápas nezvládly. Ale zvládly ho, byly to nervy až do samotného závěru. Při nezvládnutí zápasu je průběh hry a celkový výsledek úplně jiný. Crazy girls nejsou nepřítelem, je to soupeř a protivník.Žádnou zášť a nepřátelství vůči nim necítím, naopak. Pokud vůči nim zazněly nějaké nepatřičné výkřiky či snad urážky, od naší party to nebylo. No, možná i já jsem se nechal trochu strhnout a maličko unést, když jsem vyzýval k zapálení Ještědu. Samozřejmě, je a byla to sranda. Přeji dobrou noc. Vojta Vened

  • Liberec napsal:

    Holky z Liberce budou mít už pohodovou neděli a půjdou fandit libereckým chlapům při záchraně. 😉

  • mirek napsal:

    koukám, že Vojtěch špatně zaklínal a kosatky na tygra nestačily:-)

    • maja napsal:

      Tady je jasně vidět, že kecama se ještě žádný zápas sám nevyhrál 😉

      • ... napsal:

        Vy jste fakt uplně blbý :-/ To se nedá říci jinak, tak fandil jinému týmu než vy, no a co? Proto musíte být takový? Myslím, že je super, že se takový lidi objevují, jak jinak chcete dostat lidi na florbalové zápasy, budete radši když bude méně fanoušků? Zamyslete se už sakra!

        • mirek napsal:

          já jsem sice taky fanoušek Chodova ale Vojtu tím jen hecuju-baví mě ty jeho hlášky-takže Vojto fanděte dál a třeba budeme někdy fandit holkám spolu v příší sezoně

  • jjjj napsal:

    Vy jste fakt hloupí. Nepochopíte fanouškovské zapálení. Hlavně, že ten váš Liberec vyhrál a teď se tady tím chvástáte 😉

    • .... napsal:

      Mně je třeba úplně jedno, jestli vyhraje Chodov nebo Liberec, ale zajímala mě Vojtěchova ozva, která bohužel nepřišla 🙂

Napsat komentář

*