Jakub Hromada v dresu Black Angels. Foto: Black Angels Jakub Hromada v dresu Black Angels. Foto: Black Angels
24. 5. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Nové vedení pracuje na jedničku, snad se najde východisko, říká Jakub Hromada z Black Angels.

 



V klubu prožil celou svou kariéru. Teď ale Jakub Hromada, společně s celým týmem prožívá období nejistoty. Výkonný výbor totiž potvrdil rozhodnutí o neudělení oddílové licence, což znamená, že Black Angels aktuálně nejsou účastníky Livesport Superligy a mohou startovat až ve 3. nejvyšší soutěži. Přesto Hromada stále věří, že se situace vyřeší.

Rozhodnutí Výkonného výboru je na první pohled zřejmé: odvolání Black Angels nevyhověl a oddíl, který nemá potřebnou oddílovou licenci udělenou ani podmíněně tak opouští Livesport Superligu a může startovat nejvýše v Národní lize – 3. nejvyšší soutěži.

Stálice superligového týmu Jan Hromada se k situaci vyjádřil pro Florbal.cz. „Situace nás hodně mrzí. Jak nedodání uzávěrky, tak také zamítnutí našeho odvolání, které splňovalo všechna požadovaná kritéria, Výkonným výborem,“ říká odchovanec Black Angels.

Ten ještě se svými spoluhráči zbraně nesložil. „Pořád doufáme, že se problém nějak vyřeší a společně najdeme optimální východisko,“ říká.

Chválí také nové vedení oddílu v čele s generálním manažerem Tomášem Večeřou. „Naše nové vedení pracuje na jedničku, v kanceláři tráví nespočet hodin a progres už je nyní evidentní. Především oni by si zasloužili mít klub v Superlize,“ hodnotí. „My hráči za ním stojíme,“ jednoznačně se staví na stranu nového managementu.

Je to i trochu paradoxní situace, protože Black Angels by byli schopni Livesport Superligu hrát, ještě v průběhu licenčního řízení totiž došlo k podepsání několik smluv s hráči, personálně by tak tým fungovat mohl. „V tuto dobu ještě nechci komentovat rozhodnutí jednotlivých hráčů,“ nechce na závěr Jakub Hromada spekulovat o tom, jak se při definitivě neúčasti v Superlize případně zachovají další hráči.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Xavér napsal:

    Moc nevím, co čekali. Že se výkonný výbor smiluje? Dva roky nejste schopni udělat účetní závěrku, ČF vám to neustálen připomíná, řeší to s vámi, ale výsledek stejně nula. Lidí, co to odnesou, je velká škoda, ale ty pravidla licenčního řízení by pak byly k smíchu, kdyby jim nakonec bylo umožněno hrát.

    • Lucie napsal:

      Pravidla licenčního řízení k smíchu skutečně jsou. Zejména ty týkající se možnosti zakázat hrát více týmům z jedné oblasti jen pro to, že si to někdo nepřeje.

      • Pafka napsal:

        Nedodali dokumenty, dva roky je nemají. Není o čem diskutovat a motat do toho cokoliv jiného z pravidel licenčního řízení je dost chabý pokus o ospravedlnění neschopnosti vedení oddílu.

        • Michal napsal:

          Vždyť i na regionální valné hromadě Praha a Středočeský kraj se prezentovalo (před rozhodnutím o BA) z úst pana Jiráka (člen KEFAM), že oddíly z regionu do budoucna začnou být omezovány v postupech.

Napsat komentář

*