Nový realizační tým České Lípy. Foto: FBC Česká Lípa Nový realizační tým České Lípy. Foto: FBC Česká Lípa
29. 5. 2024 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Českou Lípu povede Milan Garčar. Líbí se mi její projekt, říká

 



Florbalisté České Lípy mají nového trenéra. Vladimíra Trčku staršího střídá po historické sezóně Milan Garčar, pro kterého se bude jednat o premiéru na postu hlavního trenéra v rámci Livesport Superligy. Jeho asistenty budou Ladislav Pekárek a František Beránek.

Poté, co z osobních důvodů skončil na pozici hlavního trenéra Vladimír Trčka starší, je jasno, že novým hlavním trenérem České Lípy bude Milan Garčar, pro kterého se bude jednat o první angažmá v roli hlavního trenéra. „Jedním z důvodů byla poptávka klubu po novém trenérovi a také mé vazby na Štěpána Slaného a Radima Křenka. Tedy na kluky, které znám ze své aktivní sportovní kariéry. Líbí se mi projekt, který v Lípě běží už nějaký ten rok, a daří se s ním hezky pracovat a rozvíjet ho. Je to jiná, specifická cesta než u větších, protřelejších týmů. Ale i tak je to cesta, která může dosáhnout na velké výsledky,“ uvedl Garčar na oficiálním webu klubu.

Podle Štěpána Slaného je realizační tým v čele s Garčarem pro Lípu správnou volbou. „Při sestavování nového realizačního týmu jsme si nedovolili dostat pod termínový tlak. Cítili jsme, že se jeho nové složení musí dobře vyladit, aby dokázal naplnit ambice našeho klubu. Na příští ročník máme připraven velice silný kádr, který může navázat na výsledky z uplynulé sezony. Uvědomujeme si specifickou atmosféru klubu, dodržování hodnot, který chce postupně nabízet všem členům i fanouškům. Do této kombinace jsme hledali vhodné osobnosti, které budou specifika respektovat a zároveň náš tým i klub posunou opět o něco výš. Cítíme, že Milan Garčar je v kombinaci s patrioty jako Láďa Pekárek a Franta Beránek tou správnou volbou. Je to signál, že to v Lípě myslíme s florbalem vážně, chceme ho dělat naplno a zároveň si uvědomovat florbal jako společenský fenomén našeho města,“ uvedl v tiskové zprávě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*