Lukáš Hrubý míří k superligovému týmu Vítkovic. Foto: Florbal Vítkovice Lukáš Hrubý míří k superligovému týmu Vítkovic. Foto: Florbal Vítkovice
7. 6. 2024 Superliga (28) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice oznámily změny v realizačních týmech, přichází Hrubý anebo Tomáš Kozlík

 



Florbalové Vítkovice oznámily změny v realizačních štábech u svých elitních týmů. K superligovému týmu mužů přichází Lukáš Hrubý, ženský realizační tým pak rozšíří Tomáš Kozlík. V klubu naopak v tuto chvíli nebude pokračovat Pavel Brus.

Změnami prošly oba realizační štáby u elitních týmů. U superligových mužů bude pokračovat Daniel Folta, nově ale ve dvojici s Lukášem Hrubým a hrajícím asistentem Janem Šebestou, který byl v minulém ročníku rovněž kapitánem týmu.

Ženský tým povede Jiří Velecký, který společně s Dušanem Dudeškem byl na lavičce při všech novodobých titulech Vítkovic v historii. Pokračovat bude také Denisa Ferenčíková a nově se k týmu připojí Tomáš Kozlík, který přichází z pražské Sparty. „Oba by měli přinést oživení do realizačních týmů. Nechtěli jsme dělat žádné velké změny, ale okysličení jsme se nebránili. Role Lukáše by měla být pro letošní rok výraznější než u Tomáše. Přece jen Lukáš dostane velký prostor v rámci trenérského týmu. Tomáš bude pro letošní sezonu asistentem hlavního trenéra. Nicméně Tomáš je velmi perspektivní trenér s citem pro trénování žen, takže bych velmi stál o to, aby se jeho role postupem času zvýraznila,“ uvedl k tomu prezident Vítkovic Tomáš Krásný v rozhovoru o aktuálních tématech na webu Vítkovic.

Juniorský tým pak povede Libor Hrček. „Ve strukturách oddílu končí Pavel Brus, který požádal o uvolnění ze své pozice šéftrenéra dorostenecké a juniorské kategorie z osobních a pracovních důvodů,“ uvedl ostravský tým v tiskové zprávě.

Vážení příznivci Florbal.cz, vážíme si každého návštěvníka a každého příspěvku do diskuse. V rámci spokojené a kvalitní diskuse je třeba ovšem zachovat elementární slušnost takové diskuse. Děkujeme za pochopení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Venda napsal:

    Komentář byl smazán z důvodu porušení pravidel

  • ??? napsal:

    Elementarní…:):):)

  • Hehe napsal:

    “Já jsem kapitaaaaan a treneeeer”

    • Jedlička napsal:

      Zkuste někdy poslouchat Jedličku na szridacce…to uslisite 100x horsi slova nez debil…a prakticky kazdy zapas!!! To je teprve vzor pro florbalovou mladez…!!

  • Honza napsal:

    Kozlík xD xD xD to je snad špatnej vtip…. nebyl tu pár let zpátky článek, že Sparta má novou vizi, kterou on má vést a ted dostal padáka?

    • Radovan Krejčíř napsal:

      Bohužel je to tak…

    • Padák napsal:

      Vidím, že jsou tady zase všichni kvalitně informování. “Padáka” nedostal, odešel sám. Laso nahodily Vítkovice. A ti by ho nenahodili jen tak někomu.

      • No nevím napsal:

        Snad je to pravda. Jen Kozlík je dlouhodobě asi nejneúspějšnější trenér z regionu a ženská složka Sparty po několika letech jeho panování je v rozkladu. Každopádně teď už se nebude na co vymluvit a za co schovat, ve Vítkovicích bude na očích a rychle se ukáže, kde je pravda. Ukázaná platí.

        • Taky nevím napsal:

          Rozklada se predevsim protoze odchazi. Samozrejme, ze za sebou nenese velke uspěchy, co je ale neoddiskutovatelne je fakt, ze pocty clenu a vysledky napric vsech kategorií se zlepsily, oproti ctyrem letum zpet. Takze to, co pises, je nesmysl. Za soucasny stav ma zodpovednost vedeni, které v poslednich letech neslo zkvalitneni zenske slozky naproti.

          • Martin M. napsal:

            Kozlík ve Spartě nechal totální rozklad a zkázu. Z kategorií odcházely kvalitní a TOP hráčky…. A to, že se počet dívek navýšil po COVIDu tak to měly všechny kluby, to není žádná zásluha Kozlíka. A vůbec nekomentuju tréninky mláděže kde je učil špátným nývykům.

          • Kecy napsal:

            Když to děláš jako trenér dobře, jediný, co od vedení potřebuješ, je abys měl kde trénovat. To snad Sparta neměla? Proto čas od času vyroste fajn tým i někde na vesnici, s nulovým zázemím, jen s dobrým trenérem.

          • John napsal:

            Podle mě Kozlík Spartu stabilizoval a je to ztráta kvalitního trenéra. Ve Vítkovicích se může zase posunout a být u extraligy je určitě lepší než hrát proti Rudým Dračicím.

            Dívčí Sparta za poslední 4 roky výrazný posun vpřed. Hráček 2x víc než před 4 lety. Kategorie přípravky – Stržky jsou v Praze mezi nejlepšími a z týmů co nemají extraligu žen jsou v mládeži nejlepší.

            Netuším, které TOP hráčky loni odešly, to mi napovězte ten TOP.

          • ? napsal:

            Pořád nikdo nenapsal, co to vedení udělalo tak špatně, zatímco Kozlík tak dobře, aby za rozklad mohlo vedení a za rozkvět Kozlík.

    • Skála napsal:

      Tipuju, že za Honzou se skrývá ten protivný malý trpaslík, co „trénuje“ ženy SKV 🤡

  • Haha napsal:

    Článek o Vítkách a je tady velkým tučným apel na slušnou diskuzi. Když se nadává na cokoliv jiného, vesele se to nechává ať se kliká 🙂

  • Vitkovice napsal:

    Njn to jsou Vitkovice…

  • Dojde na ně!! napsal:

    Však na ně brzy dojde!!

  • xx napsal:

    Kozlik je možná dobrý trenér co se týká taktiky a umi udělat kvalitní florbalové tréninky. Co ale neovládá je komunikace s hraci které má v týmu. Ve Sparte u hraček určitě oblíbeny nebyl, spíše naopak. Několik hraček pod jeho vedením odeslo hrát do jineho klubu nebo s florbalem nadobro přestaly, což mluví samo za sebe. Je úsměvné, ze Kozlikovy přeslapy jsou neustále přehlíženy a jeho osobnost je spojována s úspěchem, který se ale bohužel nikdy nedostavil. Člověk, který se neumi chovat k lidem s respektem by podle mého názoru neměl dostávat takové příležitosti. Každopádně mu přeji, aby se zde prosadil, protože jeho trenérské schopnosti jsou určitě na vysoké urovni, obavam se však, ze s jeho povahou to půjde velmi těžko.

    • Lucie napsal:

      No a možná pro to bude pomáhat daleko zavedenějším a starším trenérům s mnoha tituly na kontě. Což může do budoucna vypilovat nedostatky.

      • xx napsal:

        Určitě mate pravdu. Budu mu držet palce. Jak již bylo zmíněno v mem předešlém komentáři, Kozlik je dobrý trenér, když zapracuje na svém chování tak ho úspěchy rozhodne neminou.

    • Sparta napsal:

      tak ono je taky rozdíl, s jakými hračkami pracoval ve spartě a s jakými bude pracovat ve Vítkovicích. Určitě bych odchody hráček a jejich konec “karier” bych nepripisoval jemu, ale celkove úrovně jejich mysleni, zralost, nastavení a florbalové kvality:))

      • Názor napsal:

        Skutečně zajímavá postava, ten Kozlík …:-). Z čistě “praktického” pohledu (schopnost připravit a vést trénink, řídit zápas, řešit herní situace apod) to asi nebude špatný trenér …Dostal ale unikátní příležitost jako šéftrenér “pozvednout” do té doby dost “upozaděnou” ženskou složku ve velkém pražském klubu. Pro něho jistě velká příležitost, aby ukázal, slovy přispěvatele pod jménem “Sparta”, nejenom svoje “florbalové kvality”, ale také “celkovou úroveň svého myšlení, osobní zralosti a nastavení”…Pozice šéftrenéra totiž předpokládá určité organizační schopnosti, schopnosti budovat a rozvíjet vztahy a komunitu, rozšiřovat a zabezpečovat hráčskou a trenérskou základnu složky v jednotlivých věkových kategorích…., tedy očekává se nějaká “nadstavba”, tedy cosi víc než stoly a la “pohyb hráčky s míčkem a bez míčku”….Jak to po 4 letech dopadlo…vidíme, místo vstupu ženského týmu Sparty do Extraligy (ne, nesmějte se, takto si to Sparta před 4 lety naplánovala…:-)), zůstala v ženské Spartě po “éře” TK (a jeho přítelkyně v pozici “první hráčky” s ambicemi nemalými:-)….) jen “vyprahlá planina”, kde chybí hráčky, trenéři, výsledky i podporující komunita (jako u “zavedených” klubů)…tedy promarněná příležitost. Jakou “celkovou úroveň svého myšlení, osobní zralosti a nastavení” TK v pozici šéftrenéra prokázal, to, nechť posoudí, každý, “kdo měl tu čest”… Jako třetí asistent be Vítkovicích Tomáš určitě nezklame, ale řízení bych mu nepředával…..

        • Nezdařená kariéra dcery napsal:

          Děkujeme, Vladimíre Luk., za názor. Chápu, některé věci se koušou špatně.:)

          • vluk napsal:

            Milá Pájo, milý Tomáši, zdravím vás, svět je malý a zprávy se k vám rychle donesou..No, řeknu vám je to tady celkem nářez …😮. Chápu, zkusili jste to, koho by to nenaštvalo… Ale k věci, jak jste si jistě všimli, žádná “kariéra” se nikde nerealizuje😊…Ve své době, tedy cca před rokem a půl jsem své výhrady k situaci v ženské Spartě vyjádřil veřejně a napřímo…😊. Nevidím teď důvod si něco s vámi dodatečně vyřizovat hodně “po sezóně”😊. Bohužel, dopadlo to tak, jak to dopadnout muselo…😢. Ale jste mladí, z té zkušenosti se brzy “otřepete”, budoucnost, nejen ta 🏑, je před vámi 😊… Přeju vám všechno dobré (hlavně sportovní zdraví 👍) a držte se 👍💪😊…

      • xx napsal:

        Tím chcete naznačit, ze hračky ve Sparte nemaji nebo neměli “správnou”mentalitu a florbalovou kvalitu a proto pan Kozlik nemohl s tímto týmem sbírat úspěchy… Opravdu zvlastni názor, ale budiž. Každý, kdo měl alespoň trochu vhled do týmu ženské Sparty za posledních par let, tak určitě viděl, ze mnoho hraček mělo florbalové kvality na to, aby tento tým mohl uspět. Otázkou tedy je, proč se tak nestalo. Mate pravdu, možná až pan Kozlik přijde do “hotoveho” týmu, plného osobnosti se silnou mentalitou a nespornou florbalovou kvalitou, tak začne sbírat medaile jako na běžícím páse, samozřejmě diky jeho zásluze. Možná jeho psychologické praktiky budou na hračky takových kvalit platit, nechme se překvapit :))

  • Martin M. napsal:

    Jak jsem psal každý tým po COVIDu navýšil hráčskou základnu to si nemyslím,že jde za Kozlíkem a kategorie STRŽEK??? Sezónu odehrály s vypůjčenými holkami z FBš Hattrick Brno místo toho , aby sezonu odehrály aspoň s mladšími žákyněmi když jich bylo málo, jako to dělá každý klub.

Napsat komentář

*