Tomáš Hyršl byl roky pevnou součástí kádru Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians Tomáš Hyršl byl roky pevnou součástí kádru Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
7. 6. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brankář Bohemky Hyršl ukončil kariéru

 



Ve 29 letech se brankář Bohemians Tomáš Hyršl rozhodl pro ukončení své florbalové kariéry. S výjimkou jedné sezony, kdy hostoval ve Slavii, strávil všechny roky v Bohemians.

S florbalem začal v Bohemians v roce 2005. Součástí A týmu byl od roku 2014. Starty sbíral v nejvyšší soutěži z pozice brankáře číslo 2. Pro ročník 2022/2023 si vybojoval pozici jedničky a byl u dosud největšího klubového úspěchu Bohemky, tedy u triumfu v Českém poháru. Klokani ve finále porazili Spartu 10:4.

„Nejvíc šťastný jsem za všechny ty společné zážitky se spoluhráči. Za to jsem opravdu vděčný. Ať už to bylo v mládeži, první roky v mužích nebo další roky, vždycky byla parta fantastická. Těch skvělých momentů je opravdu spousta, to se nedá ani vše vyjmenovat. Díky florbalu mám ty nejlepší přátele, se kterými rád trávím veškerý svůj volný čas. V tom se, doufám, nic nezmění ani do budoucna a věřím, že i když ne tak často, tak se budeme vídat dále,“ ohlédl se Hyršl za svou florbalovou etapou.

„Sportovních úspěchů bylo také dost, vrcholem bych asi řekl, že byla předminulá sezona, kdy se nám podařilo vyhrát pohár a dostat se do semifinále play off. Tehdy jsme měli opravdu výjimečný tým. Škoda jen, že se nám nepodařilo probojovat až do O2 areny, to mě dodnes mrzí. Byla by to skvělá odměna za ty roky práce i vlastně pro kluky, díky kterým se v Bohemce vůbec superliga hraje,“ dodal Hyršl.

Pochvalu mu vysekl i jinak přísný kouč Michal Jedlička. „Myslím si, že hráčem, kterým je teď, ho rozhodně neudělal talent, ale byl to právě jeho přístup ke sportu. I když nebyl od začátku nejlepší, tak stejně chodil na všechny tréninky, makal na sobě a nikdy nic nevynechal. Díky jeho disciplíně se mu povedlo dostat právě na tu jedničku,“ uvedl na adresu svého teď už bývalého svěřence Jedlička.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*