Kutná Hora možnost Extraligy žen nevyužije. Foto: FBC Kutná Hora Kutná Hora možnost Extraligy žen nevyužije. Foto: FBC Kutná Hora
7. 6. 2024 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Znojmo ani semifinalisté 1. ligy možnost hrát Extraligu žen nevyužijí

 



V Extralize žen je aktuálně 11 týmů. Start98 se jako vítěz baráže o Extraligu žen rozhodl zůstat ve druhé nejvyšší soutěži, možnost návratu nevyužilo Znojmo a Extraligu žen nebude hrát ani Chomutov s Kutnou Horou, což Florbal.cz potvrdili představitelé všech oddílů.

Podobně jako loni, také letos se usilovně hledá 12. tým do startovního pelotonu ČEZ Extraligy žen. Přihlášku do soutěže totiž podaly všechny týmy, které se v sezóně 2023/2024 udržely + vítězky 1. ligy z Dobrušky, což se oficiálně potvrdilo ve čtvrtek, zprávou na klubovém webu.

Start98 naopak oznámil, že jako vítěz baráže o Extraligu žen zůstane o patro níže. Dlouhodobým cílem Českého florbalu je mít v nejvyšší ženské soutěži 12 týmů, na pozici 12 se ale Znojmo nevrátí. „Rozhodli jsme se možnosti nevyužít,“ potvrdil za Znojmo Florbal.cz jeho předseda Jan Šťastník.

Do Extraligy žen nenastoupí ani oba semifinalisté 1. ligy. „Oslovení jsme byli a rozhodli jsme se zůstat v 1. lize žen,“ uvedl prezident Chomutova Martin Bocián. Ve stejné soutěži zůstane také Kutná Hora. „Odmítli jsme, chceme jít sportovní cestou,“ řekl Florbal.cz manažer Kutné Hory David Holub.

Vážení příznivci Florbal.cz, vážíme si každého návštěvníka a každého příspěvku do diskuse. V rámci spokojené a kvalitní diskuse je třeba ovšem zachovat elementární slušnost takové diskuse. Děkujeme za pochopení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Luk napsal:

    To je pořád dokola, místo aby konečně uznali, že tudy cesta nevede a ligu zúžili na 10 týmů, tak se to bude lepit někým, kdo na tu ligu nemá, zase najdou někoho jako bylo letos Znojmo, ten tým uhraje 1 bod a pofrčí zpátky, ale hlavně abysme nemuseli zužovat.

    • KUKY napsal:

      Chomutov by na to možná měl, ale Start bude sportovní cestu komplikovat a sám pak odmítne přitom tu dustojnou roli v extralize hráli.

  • Pavel napsal:

    Ženský florbal sice nesleduju tak moc jako mužský. Podobnost je ale v kvalitě špičky a chvostu, jen u mužů je ta základna přece jen širší. U žen mě přijde logické snížit počet týmů extraligy a možná jít ještě dál. Je to jen úvaha, ale udělat například „nadstavbu“ v půlce sezóny, aby ti nejlepší měli víc „těžkých“ zápasů

  • Kritik napsal:

    Přesně, pokud se chtějí posunout mělo by se zúžit, také si myslím, že by se měl sjednotit povrch a ne hrát na parketách, palubkách a pod. nebo uděláme MS na parketách a všichni koukají???

Napsat komentář

*