Black Angels opouští Superligu, kam se mohou vrátit Pardubice. Foto: Black Angels Black Angels opouští Superligu, kam se mohou vrátit Pardubice. Foto: Black Angels
13. 6. 2024 Superliga (25) KOMENTÁŘŮ

Mužské týmy Black Angels a Pardubic se spojily, superliga pokračuje v Pardubicích

 



Vyústění, které se zřejmě nečekalo, byť se o něm ve florbalovém zákulisí otevřeně mluvilo. Sokoli Pardubice a Black Angels spojí na úrovni mužských týmů své síly a vytvoří jeden společný tým, který bude působit v Livesport Superlize. Domácí utkání bude hrát tým v Pardubicích, tréninkové zázemí by měl mít v Praze.

Sága jménem Licenční řízení sice pokračuje a právě dnes, ve čtvrtek 13. června má zasedat Odvolací a revizní komise, která pojedná opětovné odvolání Black Angels, nicméně před losem Livesport Superligy je jasno. Čtrnácté a poslední volné místo obsadí tým BA Sokoli Pardubice.

„Jsem rád, že se podařilo zajistit superligu v Pardubicích i pro příští sezonu. Dlouhodobě máme v soutěži nejvyšší divácké návštěvy a dlužíme našim členům i fanouškům sportovní úspěch. Jako neméně důležitou vnímáme i roli hráčů elitního týmu jako přirozených vzorů pro naši mládež. Možnost zahrát si superligu v Pardubicích je pro mladé hráče skvělou motivací do další práce. Proto dochází k dohodě o spolupráci na úrovni elitního florbalu s klubem Black Angels, které si velmi vážíme. Důležitá je pro nás podpora projektu od partnerů obou klubů, aktuálně také probíhají jednání s generálním partnerem celého projektu“, uvedl na webu Pardubic jejich nový předseda Jan Černohorský.

Black Angels se pak těší na společné sportovní úspěchy. „Toto rozhodnutí nebylo učiněno lehce. Pečlivě jsme zvažovali všechny možnosti a dospěli jsme k závěru, že spolupráce našich A-týmů je nejlepším krokem ke splnění našich sportovních a finančních cílů. Spojením našich zdrojů, talentu a zkušeností věříme, že můžeme dosáhnout větší stability a růstu, který povede ke stanoveným cílům na hřišti i mimo něj.

Naši hráči a trenéři se těší na nové výzvy a příležitosti, které tato spolupráce přinese. Jsme přesvědčeni, že kombinace zkušeností a dovedností obou týmů nám umožní dosáhnout nových výšin a přinést fanouškům mnoho nezapomenutelných okamžiků. Těšíme se na to, že budeme moci společně oslavovat úspěchy a sdílet radost z každého vítězství. Věříme, že i nadále budete stát při nás, podporovat náš nový tým a společně s námi se radovat z úspěchů, které nás čekají,“ uvedli Black Angels.

Spolupráce se týká pouze mužského elitního týmu, mládeže nikoliv. „Zároveň je potřeba zmínit, že tato spolupráce nemá vliv na mládežnické struktury obou oddílů. Dále budeme fungovat jako dvě nezávislé organizace a nyní pouze čekat pod jakou finální licencí vstoupíme do dalšího ročníku Livesport Superligy,“ uvedli Black Angels. Právě otázka licence může být předmětem diskusí v dalších krocích.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*