Kutná Hora možnost Extraligy žen nevyužije. Foto: FBC Kutná Hora Kutná Hora možnost Extraligy žen nevyužije. Foto: FBC Kutná Hora
13. 6. 2024 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

Extraliga žen bude mít znovu 11 účastníků, Čelákovice míří do 1. ligy mužů

 



Nejen spojení Pardubic a BLACK ANGELS přinesl zatím čtvrteční den, který současně přinese los Livesport Superligy. Jasno je také o složení 1. ligy mužů, kde se tímto spojením posouvají Čelákovice a o složení Extraligy žen. Ta bude mít znovu lichý počet 11 účastníků, když se nepovedlo najít 12. tým na úkor Startu98.

Po spojení BLACK ANGELS a Pardubic vzniklo jedno volné místo v 1. lize mužů, které obsadí Orka Čelákovice.

Jasno je také o složení Extraligy žen. Ta bude mít znovu 11 účastníků, jediným nováčkem budou vítězky 1. ligy z Dobrušky. Hledání 12. týmu, což je dlouhodobé přání Českého florbalu, se nepodařilo. Florbal.cz už dříve informoval, že zájem o administrativní postup nemají ve Znojmě, Chomutově ani Kutné Hoře.

„Je to samozřejmě nepříjemná věc, která nás velmi mrzí. S kluby komunikujeme, zjišťujeme důvody jejich rozhodnutí, dle reakcí někteří čekají na postup čistě sportovní cestou, jiní zatím nastavují organizaci na plnění podmínek soutěže. Věříme, že se nám podaří prostředí ženského florbalu více stabilizovat a rozvinout i díky již zmíněné kampani související se šampionátem 2025,” uvedl v tiskové zprávě prezident Českého florbalu Daniel Novák.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Z jakého důvodu Čelákovice? Skončili poslední, byli osloveni ostatní sestupující a odmítli?

  • Dotaz napsal:

    Jak je možné, že Gulls v zenach nikdy nehraly soutěž žen a ted hraji prvni ligu žen…???
    A jak je možné, že některé oddily nemusi mit nazev oddilu v nazvu družstva.. Například Troopers jsou SK Troopers…

    • Martin napsal:

      Pokud vím, nejsou žádné (sportovní) podmínky pro to, kdo může hrát 1. ligu žen. Kdo se přihlásí, tak hraje.

      • podmínky napsal:

        samozřejmě, že podmínky jsou…musíš hrát minimálně jednu sezonu, aby jsi mohl postoupit o úroveň či úrovně výše…je to napsané v soutěžním řádu… Loni ženy Horní Suché, letos ženy Gullivers Brna. Je zajímavé, že Z.M. umí ohhout řády, asi není žalobce, není soudce

    • šerlok napsal:

      možná pomůže se podívat na to, který tým přestal 1. ligu hrá.

Napsat komentář

*