Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal
13. 6. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Superliga začne pražským derby v Německu, nováčci se postaví Vítkovicím a Liberci

 



Nový ročník Livesport Superligy začne netradičním výjezdním utkáním. V německém městě Chemnitz se totiž v rámci florbalového dne představí Tatran Střešovice s Bohemians. Pro Kladno začne pouť Superligou doma proti Liberci, Buldoci se představí ve Vítkovicích. Spojený tým Pardubic a BLACK ANGELS čeká na úvod domácí duel s Karlovými Vary.

Tažným momentem prvního kola Livesport Superligy bude výjezdní utkání v Německu, které odehrají Tatran Střešovice a Bohemians. „Je to pro nás velmi důležitý projekt, který je součástí našeho směřování, kdy jako hnutí chceme být lídry v rámci mezinárodního rozvoje a zároveň chceme elitní soutěže více dostávat i k našim sousedům, abychom zvyšovali jejich prestiž ve střední Evropě. Propojení s německou federací funguje již delší dobu a výjezdní utkání je jedním z spojujících prvků. Jsme rádi, že se oběma stranám povedlo domluvit pro tuto akci velmi zajímavá utkání, které osloví sportovní fanoušky. Utkání v Chemnitzu ale není jen o tom, abychom za hranice vyvezli top florbal, ale celý event má mnohem širší cíle. Během dne tak proběhnou semináře pro trenéry či rozhodčí. Půjde o vzájemnou inspiraci na mnoha úrovních, která přinese spoustu benefitů nejen pro německou stranu, ale také pro nás,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Chvojka, ředitel elitních a mezinárodních projektů.

Zatímco pražské týmy čeká výjezd zhruba 50 kilometrů za české hranice, nováčci to budou mít podstatně blíže. Kanonýři z Kladna totiž doma přivítají Liberec a Bulldogs Brno se postaví Vítkovicím, které se poprvé představí na své nové domácí palubovce – v hale SAREZA na Hrušovské ulici.

O Livesport Superligu nepřijdou ani v Pardubicích, tamní nový celek, který vznikl spojením s BLACK ANGELS, se představí doma proti Karlovým Varům. Předpokládaným šlágrem pak může být duel v Mladé Boleslavi, kam přijede Chodov. Na souboj nováčků dojde již ve 3. kole, kdy Kladno přivítá Bulldogs, o kolo později se Vítkovice vydají do Mladé Boleslavi, která zase v 5. kole přijede na půdu Tatranu Střešovice.

1. kolo Livesport Superligy 2024/2025:

Předvýběr.CZ Florbal MB – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
FBC 4CLEAN Česká Lípa – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
ACEMA Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady
1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
ESA logistika Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians
Kanonýři Kladno – FBC Liberec
SOKOLI Pardubice – FB Hurrican Karlovy Vary

Kompletní rozpis Livesport Superligy.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*