Vojtěch Zezulka s trofejí pro vítěze českého poháru. Foto: FbŠ Bohemians Vojtěch Zezulka s trofejí pro vítěze českého poháru. Foto: FbŠ Bohemians
17. 6. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Další konec v Bohemce: Loučí se Vojtěch Zezulka

 



Kapitán Bohemians Vojtěch Zezulka se rozhodl ukončit svou kariéru na nejvyšší úrovni. 33letý obránce se bude florbalu věnovat už jen na nižší úrovni. Mezi klokany strávil posledních deset let. Byl u triumfu v českém poháru, u postupu do semifinále play off a zahrál si také v Poháru mistrů proti Wileru.

S florbalem začínal v Lázních Darkov. Odtud putoval do ostravského FBC, kde poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže. Po přestupu do SSK Future pak následoval přesun právě do Bohemians. Mimo sezonu 2021/2022, kdy řešil zdravotní trable, byl nedílnou součástí zelenobílé sestavy. V uplynulém ročníku byl nejstarším hráčem Bohemky.

Na co je nejvíce ze svého působení u klokanů hrdý? „Co se týče trofeje, tak určitě výhra poháru s Bohemkou. To bylo krásné i z pohledu, jak náš tým fungoval. Jinak si myslím, že žádný úplný vrchol kariéry jsem neměl, protože se to hodně měnilo v závislosti na tom, jaké byly ambice v týmu. Hrozně rád vzpomínám jak na poslední chvíli vybojovaná čtvrtfinále v počátcích mého působení v FbŠ, tak i na prolomení brány semifinále a v neposlední řadě na účast v novém formátu Poháru mistrů,“ ohlédl se Zezulka za svou kariérou.

Michal Jedlička tak po brankáři Hyršlovi ztrácí dalšího zkušeného hráče. „Hlavní věcí, která ho do teď u florbalu držela i na té nejvyšší úrovni, je jeho nezlomná vůle a disciplína. Tahle starší generace kluků se vždy vyznačovala výborným nasazením do všech zápasů i tréninků a Vojta není výjimkou. Každý trénink odmakal naplno a vždy se snažil i hecovat ostatní spoluhráče,“ uvedl kouč na adresu Vojtěcha Zezulky.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*