Martin Haleš už nebude hájit branku Pardubic, nově se totiž stal posilou Kladna. Foto: Sokoli Pardubice/Kanonýři Kladno Martin Haleš už nebude hájit branku Pardubic, nově se totiž stal posilou Kladna. Foto: Sokoli Pardubice/Kanonýři Kladno
17. 6. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorský mistr světa míří na Kladno! Za Kanonýry bude chytat brankář Haleš

 



Martin Haleš mění působiště. 23letý gólman už nebude chytat za Pardubice, nýbrž za kladenské Kanonýry. 23letý brankář, který se v roce 2019 stal juniorským mistrem světa, utvoří dvojici s Jakubem Janouškem. Nováček superligy tak pokračuje v posilování týmu před startem ročníku, už před časem proměnil hostování útočníka Tadeáše Chrousta v trvalý přestup.

„Potřebovali jsme brankáře, který má zkušenost s těžkými zápasy a zároveň je dlouhodobě prověřený superligou. Jsme přesvědčeni, že v Martinovi, který byl navíc letos součástí kádru reprezentace do 23 let, právě takového brankáře nacházíme. Věřím, že s Kubou Janouškem vytvoří stabilní gólmanskou dvojici, na které budeme moct stavět,“ uvedl k přestupu na klubovém webu generální manažer Kladna David Burda.

„Zájem byl velmi příjemný. V uplynulé sezoně jsem sledoval Kladno v 1. lize. Zaujala mě jejich hra a celková filozofie klubu – práce s mládeží, vize a směřování klubu, kvalitní zázemí a rodinná atmosféra. Velkou výhodou také bylo, že mi pomohli vytvořit podmínky, aby můj přesun na Kladno byl co nejjednodušší,“ dodal sám Haleš, který má na svém kontě 135 startů v nejvyšší soutěži, v níž začal nastupovat už jako junior.

V brankářské dvojici Haleš nahradí velezkušeného Ivana Ponomareva. „Předpovídat výsledky je vždy těžké, obzvlášť teď, kdy se v superlize mění mnoho týmů. Naším cílem je udržet se v superlize i v nadcházejícím ročníku, a pokud možno bez nutnosti hrát play down. Zda je to reálné, ukáže jen čas a tvrdá práce. Dlouhodobě chceme, aby Kladno bylo stálým účastníkem nejvyšší ligy a postupně stoupalo tabulkou výš a výš,“ řekl Haleš k ambicím.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*