Eliška Krupnová sice ve švédském superfinále skórovala, Pixbo však navzdory tomu titul neslavilo. Foto: Pixbo Wallenstam Eliška Krupnová sice ve švédském superfinále skórovala, Pixbo však navzdory tomu titul neslavilo. Foto: Pixbo Wallenstam
17. 6. 2024 Ženský florbal (4) KOMENTÁŘŮ

Konec královny českého ženského florbalu. Eliška Krupnová ukončila kariéru

 



Konec jedné velké éry. Končí kariéra dlouhodobě nejlepší české florbalistky Elišky Krupnové, kapitánky české ženské reprezentace a útočnice Pixba. V roce 2020 byla prestižním švédským magazínem Innebandymagazinet.se vyhlášena nejlepší florbalistkou na světě, o tři roky později dovedla Češky ke bronzové medaili na světovém šampionátu v Singapuru, doma má také bronz z roku 2011.

Hlavní trenér ženské reprezentace Lukáš Procházka leccos naznačil, když při nominaci na první přípravný kemp reprezentace v novém cyklu uvedl, že Eliška Krupnová řeší svou florbalovou budoucnost, nyní je jasno, k jakému závěru česká legenda došla: florbal už hrát nebude.

Eliška Krupnová, hráčka, kterou v Mariánských Lázních objevil pro světový florbal tým pražských Tigers, oficiálně oznámila svůj konec v průběhu galavečera Florbalista sezóny v pátek, oficiálně jej komunikuje o tři dny později. „Už nejsem nejmladší a za výkonností na elitní úrovni, na níž jsem se dlouho držela, je spousta práce, dřiny a obětování volného času. Celý můj život se prioritizoval směrem k florbalu. Sama na sobě cítím, že už mi pomalu dochází ten vnitřní oheň a drajv. Není to ale jen o změně vnitřní motivace. Chci skončit důstojně, po dobré sezoně a včas. Zkrátka pozitivně, protože mě samotnou nebaví, když hraji špatně. Samozřejmě, domácí mistrovství světa je obrovská motivace a i proto jsem tomu dala po této sezoně tři měsíce, abych si to pořádně rozmyslela, mohla se zeptat na správné otázky, dostat odpovědi. Probírala jsem to se spoustou lidí, nejen z florbalu, ale i mimo něj,“ uvedla v rozhovoru pro Český florbal.

Eliška Krupnová končí na absolutním vrcholu, je rekordmankou v počtu zápasů, branek, asistencí i bodů v národním týmu. Těší mě to, na druhou stranu si myslím, že mě někdo nejen překoná, ale měl by překonat. Tyhle rekordy jsou hezké. Je krásné být zapsaná ve všech tabulkách, ale na druhou stranu, mít medaile je větší úspěch a budu na ně vzpomínat více než na počet gólů či zápasů v reprezentaci,“ řekla Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    WTF?! To jsem nečekal, to je velká škoda. Myslel jsem že vydrží do domácího světovýho šampionátu 🙁

  • Fan2 napsal:

    Díky za všechno!

  • henry napsal:

    Všechno nejlepší do dalšího žití a kdo bude kápoška.

  • Kritik napsal:

    Klobouk dolů před její karierou a klobouk dolů při tomto rozhodnutí. Jediná hráčka, která ví , že sport se hraje na výsledek a odechází na vrcholu. Jiné prohlásí na domácím MS chci ještě hrát…..no a bude ikdyž vykonnostně na to nemají. Ale mají přeci trenéra který ví jak to zařídit.

Napsat komentář

*