Michal Dudovič je slovenským florbalistou roku. Foto: SZFB Michal Dudovič je slovenským florbalistou roku. Foto: SZFB
22. 6. 2024 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Slovenskými florbalisty sezony Michal Dudovič s Alžbetou Ďuríkovou

 



V Bratislavě se v sobotu konal třetí Galavečer florbalových osobností sezóny. V rámci této akce došlo k vyhlášení nejlepších florbalistů uplynulého ročníku. Mezi muži obhájil vítězství útočník Michal Dudovič, ženskou kategorii poprvé získala pro sebe obránkyně Alžbeta Ďuríková.

V prostorách Slovenského olympijského muzea v bratislavském Domě Sportu se potřetí sešly florbalové osobnosti Slovenska, aby došlo k vyhlášení nejlepších florbalistů sezóny. Mezi muži znovu zvítězil útočník Michal Dudovič, který po sezóně 2023/2024 uzavřel sedmileté působení ve Wileru-Ersigen a míří do švédského Vaxjö.

Alžbeta Ďuríková v dresu Vítkovic

Třetí ročník pak poznal třetí vítězku mezi ženami: po Michaele Šponiarové a Denise Ferenčíkové získala první místo obránkyně Kalmarsundu Alžbeta Ďuríková, která je vůbec první slovenskou florbalistou, která nastoupila ve všech čtyřech elitních světových soutěžích: kromě Kalmarsundu hrála také ve švýcarském Burgdorfu, finském SC Classic a opakovaně nastupovala za Vítkovice, které vedla v ročníku 2018/2019 jako kapitánka k extraligovému titulu a stříbrné medaili z Champions Cupu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Václav napsal:

    A co další ocenění? V tomto případě je tento článek absolutně o ničem.
    Škoda, ze si autor nedal o pár minut více práce a aspoň nevypsal jména výherců ostatních kategorií. Myslím si, ze na českém florbalové webu by stálo za zmínku, ze slovenský talent roku vyhrál Maroš Giba, který chytá v Tatranu Střešovice a je budoucí jedničkou slovenské repre. Snad příště bude článek mít větší kvalitu a florbalová veřejnost se dozví více informací o dění u našich sousedů.

Napsat komentář

*