Jan Dobisík je třetím hráčem Bohemians, který se rozhodl ukončit kariéru na nejvyšší úrovni. Foto: FbŠ Bohemians Jan Dobisík je třetím hráčem Bohemians, který se rozhodl ukončit kariéru na nejvyšší úrovni. Foto: FbŠ Bohemians
20. 6. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Léto plné loučení v Bohemians. Kariéru ukončuje Dobisík

 



Po brankáři Tomáši Hyršlovi a obránci Vojtěchu Zezulkovi se kouč Bohemians Michal Jedlička bude muset obejít také bez 24letého Jana Dobisíka, dlouholetého hráče a odchovance klokanů. Ten se z časových důvodů rozhodl ukončit kariéru na nejvyšší úrovni.

S florbalem začínal Dobisík v roce 2007 v Bohemians. „Za největší úspěchy považuji vítězství v juniorské lize s ročníkem 1999 a účast v Poháru mistrů 2023. Nejvíce hrdý jsem však na sezonu 2022/2023, kdy jsme poprvé postoupili do superligového semifinále a vyhráli pohár. U tohohle vítězství jsem paradoxně chyběl, protože jsem zrovna byl na studijním pobytu v zahraničí, ale na kluky jsem byl hrozně moc hrdý i od obrazovky,“ vyjmenoval památné momenty své florbalové cesty.

„No a vrchol kariéry bylo asi venkovní utkání v už zmíněném Poháru mistrů proti Wileru Ersigen, kdy se naší třetí lajně podařilo zahrát skvělý zápas a dát dva góly,“ vyzdvihl univerzál Bohemians utkání proti švýcarskému velkoklubu z uplynulé sezony. Klokani byli blízko postupu do semifinále, ale nakonec po odvetě s Wilerem padli.

„Skončit jsem se rozhodl hlavně z časových důvodů. Při dokončování magisterského studia, zvětšujících se pracovních povinnostech a navyšujícím se počtem tréninků jsem se už ke konci minulé sezony cítil fyzicky i psychicky vyčerpaný. Na konci ročníky jsem se tedy rozhodl kariéru ukončit, alespoň tedy na té nejvyšší úrovni,“ řekl Dobisík k důvodům, které ho přiměly k odchodu ze superligové scény.

„Chtěl bych pozdvihnout to, že Honza je opravdu extrémní dříč. Jen díky své poctivosti a dřině, kterou ukazuje na každém zápase i tréninku, je teď tam, kde je. Honza nikdy nebyl obrovský talent, ale díky jeho disciplíně mohl hrát právě za nás. Byl vždy hodnej kluk a dobrým vzorem pro ostatní v kabině,“ pochválil svého teď už bývalého svěřence kouč Michal Jedlička.

Bohemians se před letní přípravou kromě Dobisíka rozloučili už se dvěma stálými členy kádru, kariéry se rozhodli ukončit také Tomáš Hyršl a Vojtěch Zezulka.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*