Tomáš Martiník bude nově působit v Bulldogs Brno ; Foto: Bulldogs Brno
1. 7. 2024 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

Nečekaný trenérský přesun. Kouč reprezentace juniorek Martiník míří do Bulldogs Brno

 



Nečekaný trenérský přesun nastal na trase Vítkovice → Bulldogs Brno. Tímto směrem se totiž přesouvá dosavadní trenér superligového týmu Tomáš Martiník, který je současně hlavním trenérem reprezentace juniorek. Fakticky se vrací k ženskému florbalu, protože v Brně povede jako hlavní trenér juniorky a bude asistentem u extraligového týmu.

Tomáš Martiník byl před pár dny potvrzen pro pátý cyklus v pozici hlavního trenéra české reprezentace juniorek, na klubové úrovni ale překvapivě mění barvy: opouští Vítkovice a přesouvá se do Bulldogs Brno, kde bude asistentem Martina Czeczinkara u extraligového týmu žen a hlavním trenérem juniorek.

Po dvou letech se tak na klubové úrovni vrací k ženskému florbalu, kde si udělal jméno především jako trenér Vítkovic, které dovedl k jejich prvnímu titulu v roce 2000 s Danielem Foltou a posléze společně s Jiřím Veleckým a Dušanem Dudeškem položil základy nového týmu, který se postupem času stal v české nejvyšší soutěži dominantním.

Poslední dva ročníky pak byl trenérem superligového týmu Rytířů, nejprve ve dvojici s Pavlem Brusem, později opět s Danielem Foltou. Už dříve bylo zřejmé, že u dospělých kategorií Vítkovic působit nebude, muže totiž nově s Foltou povede Lukáš Hrubý s Janem Šebestou, ženy pak povede čtveřice Jiří Velecký – Dušan Dudešek – Denisa Ferenčíková – Tomáš Kozlík

„Tomáš je doslova koncentrátem florbalového úspěchu. Do našeho klubu přináší obrovské zkušenosti a trenérskou extratřídu, která navíc ve spojení s Martinem Czeczinkarem nemůže mít jiné než nejvyšší cíle. Doufám, že Tomáš bude v našich řadách pokračovat ve sbírání florbalových trofejí a dále posouvat vpřed nejen Buldočky, ale i celý ženský florbal v Česku,“ uvedl v tiskové zprávě Ivan Lukáš, víceprezident Bulldogs Brno.

Shodou okolností čeká Tomáše Martiníka pikantní premiéra: v 1. kole ČEZ Extraligy žen se totiž ženy Bulldogs Brno představí na půdě Vítkovic.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • korec napsal:

    Další do velké sbírky panoptika Bulldogs. Hodně štěstí v psychopatickém pekle 🙂

    • Michal napsal:

      A už aspoň něčím pan Mikšl přispěl hráčkám a nebo je dál vydírá příspěvky a utrácí jinde.

  • 😬 napsal:

    Takže už zbývá jen jeden krok, aby byly ženy Vítkovic bez budoucnosti. Stačí, aby vyhlásili Kozlíka jako šéftrenéra mládeže holek (a oni vyhlásí), a když to povede jak Havířov a Spartu (a on povede), tak je to jednosměrná jízdenka na úroveň Havířova a Sparty. Škoda pro holky, co žily v naději, že je po Hyršové čeká něco lepšího. Rychle pryč. Škoda, MSK bude zase o chlup slabší.

  • MC napsal:

    Czeczinkar díky svým excesům s využíváním hráček jako kusu hadru bez šance na repre. Dobře tak. Ale teď jak dlouho bude trvat než ruka ruku umyje a najednou bude asistent Martiníka u juniorek?

  • PK napsal:

    Tak namyšlený páv mění působiště? Trenér musí být sebevědomý, ale tito dva arogantní sebestřední panáci se hledali, až se našli. Co je cílem trenéra Martiníka po neúspěšném, prokaučovaném, MS juniorek…? Likvidace dalšího klubu na vsetupu? Kéž bych se mýlil. Hlavně ať nezlikviduje talenty na úkor „systemu“ jak on to umí…. Hodně štěstí Bulldogs…

  • JV napsal:

    Většina diskusních příspěvků obecně je negativních. Každý diskutující je „odborník“.
    Jak si normální člověk má udělat názor na danou situaci? Nějak mi chybí v těchto příspěvcích podpora tvrzení, příklady nebo důkazy. Takhle to vyznívá jako vyjádření ublizenych nebo snad závistivých lidí. Polepšeme se. 😉

  • Pepa napsal:

    Dost se to ve mně bije. Ale z dlouhodobého hlediska si myslím že je to správný krok pro všechny 3 strany. Brno získává zkušeného trenéra, který ví jaké to je vyhrávat, pokud ho Czeczinkar nezkazí (moc ho neznám ale sem tam něco slýchávám, otázkou je kde je pravda), tak to může Brnu přinést ovace. Pro Martiníka změna prostředí může být hodně přínosná. Vymaní se z jednoho ze dvou kolotočů, tedy Vítky a Repre U18Ž. A Vítky ztratily jednu ze svých „jistých“ tváří. Uvidíme jak to změní klub a jeho fungování. Celkově Vítkovice budou v následujících letech procházet zátěžovou zkouškou snad na všech frontách. A teď se jen ukáže zda to zvládnou nebo totálně vyhoří. A pokud vyhoří, tak zda po nějaké době chytnou druhý dech a budou hrát TOP na všech frontách nebo se z toho stane tým co bude výsledkově hrát lepší průměr.

Napsat komentář

*