Petra Prouzová míří do FBC Ostrava ; Foto: Florbal Židenice
7. 7. 2024 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Zkušená trenérka Prouzová posílí ženskou složku FBC. Mé silné stránky se shodují s ostatními, říká

 



Ženská složka FBC Ostrava hlásí výrazný trenérský příchod. Do struktur FBC se totiž přesunula zkušená trenérka Petra Prouzová, která naposledy působila v Hattricku Brno a předtím v Židenicích. Nyní bude asistentkou u týmů žen a juniorek a povede tým starších žákyň.

Petra Prouzová se vrací do elitního ženského florbalu, který fakticky opustila po sezóně 2019/2020, kterou předčasně ukončila pandemie viru COVID-19. Židenice v té době senzačně vedly ve čtvrtfinále play off Extraligy žen 2:0 nad Ivanti Tigers.

Poslední sezony působila jako šétrenérka ženské složky Hattricku Brno, který se na začátku netajil velkými ambicemi, ale do ročníku 2024/2025 ženské a dívčí týmy nakonec nepřihlásil.

Petra Prouzová tak míří do ostravského FBC. „V rámci ženské složky FBC Ostrava zahájí svou činnost jako hlavní trenérka starších žákyň, kde jí bude asistovat Karin Vavrečková, která se jako hlavní trenérka přesouvá k mladším kategoriím. Dále bude působit jako asistentka Jakuba Robenka u týmu žen a jako asistentka Luďka Paseckého u týmů dorostenek a juniorek,“ píše se v tiskovém prohlášení FBC Ostrava.

„Pokud jde o spolupráci s FBC Ostrava, tak trochu to „spískala“ Lenka Remešová, která mi kdysi po mém  ukončení práce v Židenicích prozradila, že by si mě Kuba dokázal v FBC představit. Mezitím jsem už ale byla domluvená na spolupráci s Hattrickem. Každopádně mě Kubův zájem potěšil i překvapil. Stejnou cestou, jakou šel on tady, jsem chtěla jít v Židenicích a později v Hattricku, takže pro mě byl vzorem i inspirací. Když na sebe pak v letošním play-off dorostenek týmy FBC Ostrava a Hattrick narazily, Kuba mi zájem potvrdil. A pak věci dostaly rychlý spád, Hattrick se po třech letech budování ženské složky rozhodl jít jinou cestou, a tak jsme zhruba týden po našem rozhovoru vzájemně probírali možnosti spolupráce, a protože ostravské vedení nebylo proti, rychle jsme se na  domluvili,“ uvedla ke svému příchodu samotná trenérka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Pohár čistého vína napsal:

    No nic, po ohlášení téhle akvizice, se všichni těšili, že vyhodí Luďka, ale klub je dál ochotný přehlížet jeho Luďkoviny.

    • LP napsal:

      Dokonce tak, že Luděk tohle oznámení připravoval, dělal mu grafiku a chystal s Petrou rozhovor 😅 Zdravím.

  • Lord napsal:

    To je ten rybníček opravdu tak malý, že kluby furt vytahují existence co zlikvidovaly už nejeden tým. V tomto případě Bulldogs, pak Židenice a dá se říct i Hattrick.

    • Re: napsal:

      Židenice přivedla k největšímu úspěchu, Bulldogs nevypadají zrovna zlikvidovaně, Hattrick měl letos stržky a dorky fajn výsledky, než se vedení rozhodlo, že dotace už shráblo a ženskou složku ruší.

      Co tam máte dál?

      • Kadlec napsal:

        K největšímu úspěchu? Za těch xlet je nikam neposunula. A to seděla v horkém křesle ve vedení. Nakonec je rozkradla, aby jakože „budovala“ holky Hattricku a i tam zjistili, že to s ní zas taková sláva není. Je jedním z důvodů, proč je brněnské florbalové prostředí v takovém hajzlu.

        • Re: napsal:

          Jasně, čtvrtfinále extraligy, vedení 2:0 nad Herbadentem, přerušené Covidem. Pokud se nepletu, Židenice to výš nikdy nedotáhly.

          No a jestli “rozkradla” Židenice, znamená to, že za ní byly holky z Židenic ochotné jít, ne? To je přece pro trenéra fajn vysvědčení, když za ním hráči odchází do jeho nového klubu. Stržky Hattricku první, postup do play-off dorostenek s týmem složeným ze stržek s dobrým herním projevem založeném na kombinačníˇ chytrém florbalu, dalo se dosáhnout více? Nebo co by byla ta sláva?

          • Brno 1 napsal:

            Nešly za ní, nýbrž za Monikou, která to moc dobře uměla s rodiči a svoji zákulisní hrou je skoro všechny přetáhla. Jak by řekl klasik, dávám tomu rok maximálně dva než půjde a odejde do věčných lovišť florbalového světa. Kdo ji zná, pani Prouzovou, tak dá za pravdu. A kdo ne, brzy pozná.

  • Legenda napsal:

    Odchod Prouzové je výborná zpráva pro florbal v Brně 🙂 Je super, že už jí konečně nebudeme zde pravidelně potkávat. Přeji, ať tam zůstane, co možná nejdéle 🙂

    Btw: Souhlas, že hráčky šly za Monikou a určitě ne za Prouzovou. Prouzová strašně overrated trenérka, která měla akorát u sebe pořád někoho, kdo ji potahal 🙂

  • Macronka napsal:

    FBC se jmenuje x ruznych klubu, tak by chtelo pouzivat cely nazev nebo jen mesto. Takhle je to zmatecne

    • Kritik napsal:

      Je dobré, když se o něco zajímáš ,přečíst celý článek nejen nadpis…..
      Ženská složka FBC Ostrava hlásí výrazný trenérský příchod.

Napsat komentář

*