Marek Mimra. Foto: osobní archiv Marka Mimry Marek Mimra. Foto: osobní archiv Marka Mimry
21. 7. 2024 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

FLORBALOVÁ POMOC: Mimra potřebuje kostní dřeň, Rowe se musí léčit nejen pro první dceru

 



Sportovní prostředí není jen o samotném sportovním zápolení, občas nastávají situace, ve kterých by se celá komunita měla semknout. Tak tomu je také nyní, kdy se svými problémy bojují dva florbalisté. Bývalý extraligový hráč Vítkovic Marek Mimra potřebuje transplantaci kostní dřeně, Adam Rowe z Kutné Hory pak zase shání prostředky na boj s těžkou nemocí tak, aby se mohl plně soustředit na léčbu a těšit se z první dcery, která se mu zanedlouho narodí.

V prosinci oslaví 40 let, teď ale potřebuje nutně kostní dřeň. Bývalý hráč Vítkovic nebo Chomutova Marek Mimra bojuje s diagnózou těžké aplastické anémie.

„Mára, téměř čtyřicetiletý pohodový manžel Romany, milující táta Stellinky (7), Zorinky(5) a Medíka(3) má z ničeho nic diagnostikovanou velmi těžkou aplastickou anémii. Kostní dřeň mu přestala vyrábět krvinky a destičky a hledá se dárce kostní dřeně se shodou 10z10. Bohužel odběr bráchy nedopadl, jak jsme si všichni z celého srdce přáli,“ uvádí se v popisu sbírky na platformě Domio.cz.

„Cílová částka se použije pro chod domácnosti po dobu, kdy se Mára bude léčit. Což bohužel nevíme jak bude dlouho trvat🙏 Mára je technik pracuje jako OSVČ, pracovat nějakou dobu nebude vůbec schopen, nemocenská nebude nic moc. Já na rodičáku zároveň pracuju, co se dá samozřejmě. Jakoukoliv vybranou i nižší částku využijeme na pravidelnou platbu hypotečního úvěru, která se strhává z jeho běžného účtu. Pokud vybereme víc, využijeme na další nezbytné výdaje (potraviny, pohonné hmoty),“ uvádí na webu manželka.

Pro Mimru je ale sbírka pouze jednou ze součástí jeho boje, vyzývá především k darování kostní dřeně, kterou nutně potřebuje a aktivně spolupracuje s platformou Daruj život pod pražským IKEMem.

 SBÍRKA NA PORTÁLU DOMIO PRO MARKA MIMRU

DAROVÁNÍ KOSTNÍ DŘENĚ

Druhým florbalistou v nesnázích je 26letý Adam Rowe z Kutné Hory.

„Adama všichni dobře známe jako přátelského a obětavého člověka se srdcem na správném místě. Oddílu je Áda nedílnou součástí už několik let a během této doby mu věnoval spoustu času, úsilí a energie. Nyní je čas vrátit mu jeho laskavost a píli i s úroky.

Tady na webu a všech různých dalších platformách s vámi většinou sdílíme pozitivní momenty, úspěchy a radost ze sportu. Za těch několik let existence tohoto kutnohorského florbalového oddílu tady vznikla skvělá komunita, a proto se na vás obracíme i v této nelehké chvíli.

Forma pomoci pro Adama Rowea

Společně můžeme učinit rozdíl v něčím životě a pomoci Adamovi a jeho zanedlouho tříčlenné rodině. Adam bude muset delší dobu zůstat na nemocenské a navíc jeho přítelkyně Kateřina brzy přivede na svět jejich prvního potomka. Chceme, aby se Adam mohl plně soustředit na své uzdravení a věříme, že s naší podporou a jeho odhodláním se dokáže postavit této výzvě.

Naším cílem je finančně Adamovi a jeho rodině pomoci prostřednictvím speciálně vytvořeného transparentního účtu, na který můžete přispět a zároveň sledovat jakým směrem jsou vámi poslané peníze využity. Účet je v současnosti napsán vzhledem ke zdravotnímu stavu Adama na jeho přítelkyni Kateřinu,“ uvádí florbalová Kutná Hora na svém webu.

ODKAZ NA TRANSPARENTNÍ ÚČET PRO ADAMA ROWEA


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*