Martina Franková v brance Bulldogs Brno. Foto: Bulldogs Brno Martina Franková v brance Bulldogs Brno. Foto: Bulldogs Brno
1. 8. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bulldogs ztrácí jedničku, Franková dala přednost práci. Nemohla bych tomu dát vše, říká

 



Brankoviště Bulldogs Brno projde zásadní obměnou. Po Karolíně Krištofové klub nebude moci využít ani služeb dosavadní jedničky Martiny Frankové, která se rozhodla minimálně na rok přerušit kariéru a s týmem bude dle svých možností pouze trénovat.

Martina Franková dala přednost civilnímu zaměstnání. „Rozhodla jsem se změnit práci, která je časově i fyzicky náročná a příprava na ni trvá skoro rok. Jelikož se jedná o náročnou přípravu, tak po zvážení možností jsem se rozhodla na sezonu přerušit kariéru, jelikož bych se teď florbalu nemohla naplno věnovat a dát do toho vše, co bych chtěla a co tým od golmanky potřebuje,“ popsala pro Florbal.cz.

Kariéru zatím přerušuje. „Určitě se chci potom dál florbalu věnovat, pokud to okolnosti dovolí a vrátit se do extraligy, když to bude možné,“ říká.

S týmem zůstane v kontaktu. „Jelikož mám fyzicky náročnou přípravu de facto každý den, tak je pro mne docela snadné se udržet v podstatě ve stejné kondici. Naštěstí byla i skvělá domluva s trenérem Bulldogs, který mi nabídl možnost dále s nimi trénovat, když to bude z mé strany časově možné, takže určitě nepříjdu ani o čas strávený mezi třemi tyčemi,“ popisuje Martina Franková.

Brankoviště Bulldogs Brno tak bude v příští sezóně zbrusu nové. Kromě Frankové totiž z Bulldogs Brno odchází také slovenská reprezentační brankářka Karolína Krištofová, která ukončila kariéru.

Do Brna naopak míří dvě talentované Slovenky: brankářka Romana Veleková a Hana Vendžúrová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*