Czech Open se vrací s edicí 2024. Foto: Floorball in Prague Czech Open se vrací s edicí 2024. Foto: Floorball in Prague
7. 8. 2024 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN 2024: Zahraničním týmům znovu vévodí Pixbo, přijede také Zug

 



Od čtvrtku do neděle se v Praze uskuteční turnaj Czech Open 2024. V mužské elitní kategorii bude mít Česká republika dva zástupce, pořádající Tatran Střešovice a Vítkovice. Ze zahraničních týmů nebude tradičně chybět Pixbo, které přiveze oba elitní týmy a například také švýcarští šampioni ze Zugu.

Mužská elitní kategorie bude mít osm účastníků, kteří se rozdělí dvou základních skupin. Ve skupině A se představí domácí Tatran Střešovice, který by měl uvést například Petra Majera, Helsinborg a švýcarská dvojice GC – Zug. Nutno podotknout, že Zug se silnou švédskou kolonií v čele s Robinem Nilsberhtem se stal poprvé švýcarským šampionem.

Naopak českou kolonii přiveze EräViikingit, která se rovněž představí v obou elitních kategoriích a kromě mužského týmu zažije premiéru v tom ženském také Kateřina Vachudová. Dalšími týmy ve skupině B jsou Wiler a Pixbo, české zastoupení pak zajistí Vítkovice, které poprvé představí například finského útočníka Valtteriho Molkku.

V ženské elitě se rovněž představí osm týmů, české zastoupení je ale vyšší. Ve skupině A se představí Olomouc s Tatranem Střešovice, proti kterým se postaví ženy Pixba a švýcarský Burgdorf.

Posledním českým účastníkem jsou ženy Bulldogs Brno, které ve skupině B doplní tradičně švédské juniorky z RIG Umea, už zmíněná EräViikingit a švýcarský celek Red Ants s Terezou Hanzlíkovou.

Změnou prošlo play off elitních kategorií, které se bude hrát od klasického čtvrtfinále.

Přehled kategorie ELITE Muži

Přehled kategorie ELITE Ženy


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*